Gledaćete kako ZEMLJA GORI, A CEMENT SE TOPI! Medvedev poslao nikad oštriju pretnju NATO posle najave da bi Ukrajina mogla da pristupi PAKTU!

Autor:

Svet

14.09.2022

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev rekao je da bi ukrajinski zahtevi mogli da rezultiraju "trećim svetskim ratom".

Gledaćete kako ZEMLJA GORI, A CEMENT SE TOPI! Medvedev poslao nikad oštriju pretnju NATO posle najave da bi Ukrajina mogla da pristupi PAKTU!

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Medvedev je na Telegramu naglasio da bi pridruživanje Ukrajine NATO-u obavezalo druge članice na odbranu Ukrajine.

Dodao je i da NATO, ako se nada da će tako oslabiti Rusiju, da može da očekuje da će videti kako "Zemlja gori, a cement se topi".

Kremlj je danas objavio da su ambicije Ukrajine da uđe u NATO pretnja bezbednosti Rusije i da je stoga nužna "specijalna vojna operacija" u Ukrajini, kako Moskva naziva invaziju na susednu zemlju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je ideja Ukrajine da se priključi NATO-u "glavna prijetnja" Rusiji, koja "naglašava važnost i hitnu potrebu da se osiguraju naša sigurnost i nacionalni interesi".

Pre nego što je Rusija u februaru poslala hiljade svojih vojnika u Ukrajinu, Moskva je tražila pravne garancije da Ukrajina nikad neće biti primljena u Severnoatlanski savez.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading