OLAF ŠOLC NAJAVIO BUM NEMAČKE: Vodonik će biti GAS BUDUĆNOSTI

Autor:

Svet

13.09.2022

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka želi da postigne ogroman napredak u industriji vodonika, kao deo napora u zameni sopstvenih izvora energije i postizanja klimatskih ciljeva, poručio je danas nemački kancelar Olaf Šolc.

OLAF ŠOLC NAJAVIO BUM NEMAČKE: Vodonik će biti GAS BUDUĆNOSTI

Foto: Tanjug/AP

Olaf Šolc

Opisujući vodonik kao gas budućnosti, Šolc je u govoru povodom Dana nemačkih poslodavaca obećao da će Nemačka „izazvati veliki bum“, prenosi Rojters.

On je dodao da će zemlja obezbediti infrastrukturu neophodnu da uveze sav potreban gas do kraja 2023. godine i ukazao na izgradnju terminala za tečni prirodni gas na obali, koja je u toku, navodi britanska agencija.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Olaf Šolc

Olaf Šolc je prošlog meseca boravio u Kanadi, kada su dve zemlje potpisale sporazum o dugoročnoj saradnji u proizvodnji i transportu goriva budućnosti, klimatski neutralnog „zelenog“ vodonika, a odvojeno su vođeni razgovori o izgradnji LNG terminala na kanadskoj obali Atlantika u narednih pet godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading