HILJADE TERMINA U BOLNICAMA OTKAZANO ZBOG SAHRANE KRALJICE: Trudnice uzalud čekaju da zakažu novi termin - 19. septembra cela Britanija staje

Autor:

Svet

13.09.2022

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hiljade termina u bolnicama širom Velike Britanije otkazano je zbog sahrane kraljice Elizabete II 19. septembra.

HILJADE TERMINA U BOLNICAMA OTKAZANO ZBOG SAHRANE KRALJICE: Trudnice uzalud čekaju da zakažu novi termin - 19. septembra cela Britanija staje

Foto: Tanjug/AP

Nekoliko bolnica pozvalo je da se odlože sve "nehitne" procedure i sastanci, uključujući operacije zamene, operacije oka, preglede porodilja i lečenja raka, navodi nezavisna globalna medijska platforma "Open demokrasi".

 Nekolicini pacijenata koji su mesecima čekali na operaciju, otkazan je termin zbog "nepredviđenih okolnosti".

Lekarima u jednoj od londonskih bolnica je rečeno da će se dan državne sahrane tretirati kao državni praznik "zato, molim vas, samo napred i počnite da pomerate termine pacijentima".

Međutim, službe vakcinacije protiv kovida 19 i hitni sastanci će se navodno nastaviti.

Kraljica preminula u 96. godini nakon 70 godina na tronu

Kraljica Elizabeza II je umrla u Balmoralu, u Škotskoj, 8. septembra, u 96 godini, nakon što je 70 godina služila kao šef britanske države - najduže vladajući monarh u istoriji zemlje.

Britanska vlada je saopštila da će dan njene sahrane biti obeležen kao državni praznik.

Trudnici otkazan termin, pokušaj da zakaže opet bio uzaludan

Sms poruka iz jedne bolnice je obavestila trudnicu da je zbog „nepredviđenih okolnosti” njen termin otkazan i da će uskoro dobiti novi termin.

Kada je pokušala da ponovo zakaže, stavljena je na čekanje satima, navodi "Open demokrasi".

„Zaista sam razočarana“, rekla je. „Da, to je rutinsko skeniranje, ali to je još nedelju ili dve dok me ne vide i zapitam se da li je moja beba zdrava – što znači dosta anksioznosti, sedenja i čekanja“, rekla je ona.

Ženska bolnica u Liverpulu upozorila je pacijente da će biti promena na dan sahrane kraljice. 

U pismu koje je potpisala Ursula Montgomeri, direktorka primarne zdravstvene zaštite NHS Engleske, lekarima opšte prakse je rečeno da će im ugovorom biti dozvoljeno da se zatvore za svoje osnovne usluge. Ali dodaje se da će lokalni zdravstveni odbori morati „hitno da rade na obezbeđivanju dovoljnih kapaciteta usluga van radnog vremena“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading