POSLEDNJA ISPOVEST KUME ITALIJANSKE MAFIJE: Šefica podzemlja koja je trudna osvetila ubistvo muža

Autor:

Svet

09.09.2022

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barbi Laca Nado autorka je knjige "Kuma", koja se bavi životom italijanske šefice podzemlja, koja je nakon smreti muža nasledila "porodični biznis".

POSLEDNJA ISPOVEST KUME ITALIJANSKE MAFIJE: Šefica podzemlja koja je trudna osvetila ubistvo muža

Foto: Youtube printscreen

- Mafija je svet zasnovan na obmanama i lažima. Nastavio sam da živim u laži jer sam bio primoran na dvostruki identitet i život na tajnoj lokaciji. Danas me opterećuje i najmanja laž - citat je Pjera Ajela, kojim počinje knjiga Barbi Lace Nado, inače CNN dopisnice iz Rima, koja je interesantnu životnu priču šefice podzemlja pretočila u roman "Kuma".

Foto: Youtube printscreen

Knjiga o Pupeti

Ova italijanska autorka, imala je priliku da u nekoliko navrata razgovara sa Pupetom Mareskom, prvom damom kriminalnog miljea u Italiji, koja je preminula 2021. godine i da to pretoči u roman.

U knjizi Laca Nado ističe da je bila očarana Pupetom, sa kojom je razgovarala sve dok to nije prekinula njena ćerka Antonela, koju je autorka romana o italijanskoj mafijašici videla kao jedinu slabost gospođe Mareske.

Pupeta Mareska - ubica, mafijašica, diva, filmska zvezda u pokušaju - sve su to bili epiteti, kojima je ova šefica podzemlja krštena u italijanskoj javnosti nakon svoje smrti 2021. u Novogodišnjoj noći. Bila je i jedna od retkih čiju su javnu sahranu zabranile lokalne vlasti, jer nisu želele da dozvole proslavu života kojim je ona živela.

- J*bite se kreteni, ja imam poslednju reč - rekla bi ona da je to znala kako su se ponašali nakon njene smrti, navodi autorka knjige o Pupeti.

Policija je zabranila čak i da odnesem cveće na njen grob, priča autorka knjige i navodi da bi lagala kad bi rekla da joj nije laknulo što je zvezda njenog romana umrla pre objave knjige koja na pravi način dočarava detalje iz njenog života.

- Ne može da me dosegne iz groba, ali imam osećaj da će me proganjati zauvek - navodi autorka romana.

Pupeta je autorki romana zapala za oko zbog odvažnosti zločina koje je počinila.

Foto: Youtube printscreen

Pupeta sa mužem čiju je smrt osvetila

Naime, ona se osvetila za ubistvo muža, kada je imala samo 18 godina i bila u trećem tromesečju trudnoće. Na njeno ime adresirane su i dve optužbe za ubistvo i bezbroj drugih optužbi.

UBISTVO IZ LJUBAVI

Prvi put, rekla je sudu, ubila je iz ljubavi, i nikada nije požalila kad se radi o tom ubistvu.

Drugo je počinila iz osvete, i to je bilo ubistvo bivšeg saveznika, kom je odsekla glavu. Za taj zločin, kasnije je oslobođena optužbi, mada, kako autorka navodi, nikada nije u potpunosti poverovala da se iza ovih ubistva ne krije mafijaška "bosica".

- Imala je krv na rukama, a na mnogo načina i u duši - navodi se u knjizi.

Iako je bila egomanijak i manipulativni lažov, Pupeta se mnogo dopala autorki knjige zbog neopisive harizme kojom je zračila i lepote, koju je uspela da iskoristi kako bi ojačala svoj duh u kriminalnom podzemlju.

Foto: Youtube printscreen

Novinski natpisi o Pupetinim zločinima

Bila je poznata kao Ledi Kamora, žena koja je imala primat u društvu u kom je vladao patrijarhat.

- Razumevanje kako su žene u kriminalnom krugu uspele da postignu nivo osnaživanja i sumnjivog uspeha, za koji se žene u italijanskoj pravnoj zajednici još uvek bore, deo je istorije Italije. Kako mi je objasnio jedan antimafijaški tužilac, mafija ne postoji uprkos „dobroj Italiji“ već zbog nje. Organizovani kriminal je deo DNK ove prelepe zemlje; to je pošast koja je ubila hiljade ljudi i upropastila još milione. Ali okretanje od stvarnosti njenog postojanja neće učiniti da ona nestane. Zaista, razotkrivanje takvog kakav jeste moglo bi samo zapaliti iskru koja bi na kraju mogla doneti promenu - navodi se u knjizi o Pupeti i dodaje:

- Kao i sama mafija, Pupeta je uspela ne uprkos dobroj strani Italije, već na mnogo načina, zbog toga. I iako je policija zabranila proslavu njenog života, postoji nešto značajno u tome kako ga je živela.

ĆERKA KAO SAUČESNIK

Kako navodi autorka knjige o Pupeti, njena ćerka Antonela vodila je veliki deo poslova kraljice podzemlja, i da je Pupeta ikada bila proglašena krivom za svoje zločine, teško da bi Antonela bila pošteđena procesuiranja.

Ugledanje na majku i želja da po svaku cenu postane ona, moglo je komotno da je svrsta na listu saučesnika Pupete.

Republika

Foto: Youtube printscreen

Antonela i Pupeta

 
- Bila je čuvar kapije svoje majke do njene smrti, a sada čuva svoje nasleđe.
 

Uticaj koji je Antonela imala na svoju majku bio je neverovatan. U knjizi se navodi da je Pupeta držala pognutu glavu kad je njena ćerka govorila, kao i da je Antonela bila njena slabost.

- Ali kad dalje razmislim, pitam se da li je to bio čin Pupetine strane — da li je igrala ulogu slabe, starije majke kako bi sprečila svoju ćerku da posumnja koliko je još uvek sposobna, deo pokušaja da ubedi Antonelu da je odustala od prethodnog života - navodi se u knjizi.

POSLEDNJI INTERVJU

Poslednji intervju sa Pupetom koji je imala autorka knjige prekinula je Antonela, a kako se navodi u knjizi, to je verovatno bilo u dogovoru sa majkom, kojoj je laknulo što više neće govoriti o svom životu.

Foto: Youtube printscreen

Poslednje Pupetine fotografije

- Mislim da ste sada završili sa svojim istraživanjem. Nema potrebe da se vraćate - rekla je tada Antonela.

Posle tog intervjua, autorka ističe da je pokušavala nasamo da se sastane sa Antonelom, kao i to da se ona nije složila, kao izgovor navodeći pandemiju i različita ograničenja zbog kojih je region oko Napulja bio teško dostupan.

- Poslednji kontakt sa njom imala sam kada je Pupueta umrla. Antonela mi je tada u SMS poruci to saopštila najjednostavnije moguće: Majka je umrla. Planirala sam da posetim njen grob, ali je policija tada zabranila to - navodi se u knjizi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading