PUTINOVA ĆERKA TAJNO BORAVI U BEČU: Šeta sa naoružanim obezbeđenjem - zabranjen joj ulazak u EU, ali bez problema sleće na evropske aerodrome?

Autor:

Svet

06.09.2022

05:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve ovo neverovatno jer svi dobro znaju kako izgledaju i koliko su strogeu kontrole putnika na aerodromima.

PUTINOVA ĆERKA TAJNO BORAVI U BEČU: Šeta sa naoružanim obezbeđenjem - zabranjen joj ulazak u EU, ali bez problema sleće na evropske aerodrome?

Foto: Printscreen/Youtube/CRUX

Pod naslovom “Putinova kćerka tajno u Beču" i nadnaslovom: “Razotkriveno: 4 putovanja s naoružanim obezbeđenjem” austrijski dnevni list "Austrija", ali i drugi tamošnji mediji danas pišu kako je Katerina Tihonova (36), kćerka ruskog predsednika Vladimira Putina, bez da je najavljen njen let, ruskim avionom u tajnosti posetila Austriju.

Kako je to uopšte moguće pitaju mediji, kada se od aprila ove godine Putinova kćerka nalazi na listi osoba kojima je zabranjen ulaz u Evropsku uniju?

List "Austrija" piše kako je tek sada otkriveno da putovanja u EU s naoružanim obezbeđenjem nisu bila prijavljena.

“Više od 20 puta Putinova kćerka Katarina Tihonova poslednjih je godina putovala avionom u Nemačku. Razlog: Ona je u privatnoj vezi s Igorom Zelenskim, bivšim voditeljem bavarskog Državnog baleta, s kojim ima zajedničko dete. Nadležnim organima nije prijavljen nijedan od boravaka”, ističe austrijski dnevni list i dodaje:

“Od aprila su za Tihonovu zabranjena putovanja u EU zbog ruskog napadačkog rata na Ukrajinu. Ona se nalazi na listi sankcionisanih. Nije samo njen otac, ruski predsednik usko povezan s Vladom, nego i ona”.

Isti izvor u nastavku napominje kako su austrijski dnevni list "Der Standard" i nemački "Papertrail Media" izvestili da je Putinova kćerka nekoliko puta tajno bila i u Austriji, što je dosad bilo nepoznato.

Republika

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

 

 

Navodno su, kako pišu navedeni mediji, između 2015. i 2019.  godine najmanje četiri puta u avionu koji je sleteo na bečki aerodrom "Schwechat", bili ona i njeno obezbeđenje.

Dodaju kako je više puta prenoćila u luksuznim hotelima u poznatom austrijskom skijaškom centru "Kitzbühel".

“Ako niko drugi onda su ljudi zaduženi za sigurnost iz predsedničke garde, koji su uvek naoružani, bili ti koji su morali prijaviti  njen dolazak. To nisu učinili u Nemačkoj. Ali ni Ministarstvu spoljnih poslova, prema tome što pišu mediji, ništa nije poznato o tome, dok se Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva za zaštitu podataka”, ističe "Austrija".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading