EU JE NAŠ PRAVI NEPRIJATELJ, MORA DA SE RASPADNE! Italijani izrevoltirani: Fon der Lajen zarađuje 380.000 evra godišnje, a običan radnik 1.200 mesečno!

Autor:

Svet

05.09.2022

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezadovoljstvo se širi društvenim mrežama.

EU JE NAŠ PRAVI NEPRIJATELJ, MORA DA SE RASPADNE! Italijani izrevoltirani: Fon der Lajen zarađuje 380.000 evra godišnje, a običan radnik 1.200 mesečno!

Foto: Tanjug/AP

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i Evropska unija našli su se na meti kritika nezadovoljnih evropljana na društvenim mrežama. Povod za negativne komentare bila je njena godišnja zarada, odnosno ogromna razlika između te cifre i primanja prosečnog građanina u zemljama EU, konkretno Italiji.

Ursula fon der Lajen zarađuje 350.000 evra, ove godine 30.000 evra više zbog prilagođavanja inflaciji: Ukupno 380.000 evra. Italijanski radnik u proseku zarađuje 1200 evra mesečno, penzioner 800 evra, a socijalna pomoć je 450 evra. EU mora da se raspadne, ona je naš pravi neprijatelj - navedeno je u objavi koja ima veliki broj deljenja za samo par sati.

Podsetimo, situacija u Italiji nije nimalo naivna, budući da su računi za struju i gas dramatično skočili.

Cene su od prošle jeseni počele da se uvećavaju, a danas su računi tri do pet puta veći nego pre godinu dana. Restoranima i ostalim ugostiteljskim objektima preostaju samo dve opcije – zatvaranje ili drastično povećanje cena.

O tome koliko su drastična uvećanja cena električne energije i gasa svedoče ogromni računi sa kojima se suočavaju građani, ugostiteljski objekti i sve ostale komercijalne aktivnosti. Računi su u izlozima.

Računi za ovu godinu u komercijalnom sektoru iznose 33 milijarde evra, dok su prošle godine bili 11 milijardi. To pogađa uslužne delatnosti koje su već trpele u godini pandemije koja je anulirala zaradu i nivo zaposlenosti. Mnogi su zatvorili ili su se dodatno zadužili. Mi tražimo intervenciju Vlade kada je u pitanju javni doprinos koji je sada 15 odsto – ukoliko rast troškova energije premaši 30 procenata - rekao je predsednik Konfederacije preduzeća i ugostitelja za Lombardiju Lino Stopani.

Prema njegovim rečima, cena mora da se poveća jer u suprotnom nije moguće nastaviti ovako, sve komercijalne aktivnosti će pretrpeti gubitke

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading