MILIONER PRIMIO U DOM IZBEGLICU IZ UKRAJINE: Molio Džonsona da joj da vizu, zbog nje OSTAVIO ženu, jedan DETALJ je svima odvratan!

Autor:

Svet

04.09.2022

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši šef osramoćene fabrike Vonga, koja pruža kratkoročne, skupe kredite klijentima putem internet aplikacija, Hokon Overli navodno je ostavio suprugu zbog ukrajinske izbeglice.

MILIONER PRIMIO U DOM IZBEGLICU IZ UKRAJINE: Molio Džonsona da joj da vizu, zbog nje OSTAVIO ženu, jedan DETALJ je svima odvratan!

Foto: Youtube/Bloomberg Technology

Investitor i poduzetnik Hokon Overli (52) navodno je započeo ljubavnu vezu s Ukrajinkom nakon što ju je doveo u porodičnu kuću u Sariju nakon početka rata u Ukrajini. Oženjeni milioner zbog nje je ostavio suprugu, a zajedno su se preselili u kuću s bazenom nasuprot tog istog imanja, piše The Sun, prenosi Jutarnji list.

Nedeljama je lobirao kod premijera Borisa Džonsona i ministarke unutrašnjih poslova Priti Patel u martu kako bi pokušao da ubrza proces dobijanja vize za Ukrajinku. I tako, samo nekoliko meseci nakon što je ona konačno dobila vizu, Overli je ostavio suprugu zbog nje i odselio se.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson

Overli je rođen u Norveškoj, studirao je matematiku na Univerzitetu u Oslu i takođe ima diplomu ekonomije na Univerzitetu Durham, a ubrzo se i obogatio. Njegova fabrika self trejd prodata je u oktobru 2000. godine za više od 900 miliona funti. Takođe je 2008. godine bio direktor u kontroverznoj britanskoj fabrici Vonga.

Fabriku su žestoko kritikovali i političari, uključujući čelnika Laburističke stranke Eda Milibanda, koji ju je naveo kao vodeći primer "predatorskog pozajmljivanja", jer je davala zajmove ljudima koji nikada nisu mogli da ih vrate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading