MILIONER PRIMIO U DOM IZBEGLICU IZ UKRAJINE: Molio Džonsona da joj da vizu, zbog nje OSTAVIO ženu, jedan DETALJ je svima odvratan!

Autor:

Svet

04.09.2022

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Bivši šef osramoćene fabrike Vonga, koja pruža kratkoročne, skupe kredite klijentima putem internet aplikacija, Hokon Overli navodno je ostavio suprugu zbog ukrajinske izbeglice.

MILIONER PRIMIO U DOM IZBEGLICU IZ UKRAJINE: Molio Džonsona da joj da vizu, zbog nje OSTAVIO ženu, jedan DETALJ je svima odvratan!

Foto: Youtube/Bloomberg Technology

Investitor i poduzetnik Hokon Overli (52) navodno je započeo ljubavnu vezu s Ukrajinkom nakon što ju je doveo u porodičnu kuću u Sariju nakon početka rata u Ukrajini. Oženjeni milioner zbog nje je ostavio suprugu, a zajedno su se preselili u kuću s bazenom nasuprot tog istog imanja, piše The Sun, prenosi Jutarnji list.

Nedeljama je lobirao kod premijera Borisa Džonsona i ministarke unutrašnjih poslova Priti Patel u martu kako bi pokušao da ubrza proces dobijanja vize za Ukrajinku. I tako, samo nekoliko meseci nakon što je ona konačno dobila vizu, Overli je ostavio suprugu zbog nje i odselio se.

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson

Overli je rođen u Norveškoj, studirao je matematiku na Univerzitetu u Oslu i takođe ima diplomu ekonomije na Univerzitetu Durham, a ubrzo se i obogatio. Njegova fabrika self trejd prodata je u oktobru 2000. godine za više od 900 miliona funti. Takođe je 2008. godine bio direktor u kontroverznoj britanskoj fabrici Vonga.

Fabriku su žestoko kritikovali i političari, uključujući čelnika Laburističke stranke Eda Milibanda, koji ju je naveo kao vodeći primer "predatorskog pozajmljivanja", jer je davala zajmove ljudima koji nikada nisu mogli da ih vrate.

Komentari (0)

Loading