ŠOJGU SE OGLASIO O UDARNOJ TEMI IZ UKRAJINE! Ovo je njegova poruka: Odgovorno tvrdim...

Autor:

Svet

02.09.2022

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da Rusija nije postavila teško naoružanje na teritoriju nuklearke Zaporožje i da ruska vojska čini sve što je potrebno da obezbedi bezbednost nuklearke.

ŠOJGU SE OGLASIO O UDARNOJ TEMI IZ UKRAJINE! Ovo je njegova poruka: Odgovorno tvrdim...

Foto: Tanjug/AP

- Odgovorno izjavljujem da nemamo teško naoružanje na teritoriji nuklearne elektrane i na okolnim područjima. Nadam se da će se komisija Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) lično uveriti u to - rekao je Šojgu, prenosi Interfaks.

On je nazvao lažnim optužbe ukrajinskih vlasti da ruske trupe, skrivajući se iza važnih energetskih objekata, gađaju Oružane snage Ukrajine iz artiljerijskih sistema velikog dometa.

- Od sredine jula oružane snage Ukrajine, koristeći zapadno oružje, redovno napadaju infrastrukturu nuklearke Zaporožje. Od 18. jula zabeleženo je 29 napada, ispaljeno 120 artiljerijskih granata, upotrebljeno je 16 dronova - rekao je ruski ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, na ovaj način Kijev „stvara realnu pretnju od nuklearne katastrofe u Evropi“.

Foto: Tanjug/AP

 

Šojgu tvrdi da Rusija čini sve da obezbedi bezbedan rad zaporoške nuklearke.


Ruski ministar odbrane očekuje da će rezultati rada misije IAEA u nuklearki Zaporožje biti objektivno saopšteni svetskoj zajednici.

Prema njegovim rečima, provokacije se nastavljaju uprkos dolasku tima IAEA, a oružane snage Ukrajine juče su granatirale ne samo elektranu Zaporožje, već i rutu kretanja članova misije.

Dodao je da su ruske snage sprečile pokušaj zauzimanja elektrane i uništile dve ukrajinske diverzantske grupe.

Šojgu je istakao da će ukrajinske vlasti snositi svu odgovornost za moguće vanredne situacije u nuklearki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading