RUSKI GENERAL O POKUŠAJU KIJEVA DA ZAUZME ELEKTRANU U ZAPOROŽJU: Obaveštajna služba je zaslužna što propao diverzantski napad

Autor:

Svet

02.09.2022

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstva odbrane Rusije general-potkupovnik Evgenij Bužinski smatra da su otkrivanje i likvidacija ukrajinskih diverzanata, koji su pokušali da zauzmu Zaporošku nuklearnu elektranu pre dolaska misije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), dokaz su uspešnog rada Vojnoobaveštajne službe Rusije

RUSKI GENERAL O POKUŠAJU KIJEVA DA ZAUZME ELEKTRANU U ZAPOROŽJU: Obaveštajna služba je zaslužna što propao diverzantski napad

Foto: Tanjug/AP

- To je još jedan uspeh naše vojne obaveštajne službe, jer smatram, da su očekivali njihov desant. Nije tek tako jednostavno da se otkrije i blokira desant koji je zauzeo određeni strateški poligon. I, u skladu sa tim, uspeh obaveštajaca je očigledan - rekao je Bužinski u emisiji „Prvog kanala“.

Prema njegovoj oceni, ukrajinski diverzanti su bili pripremljeni za takav oblik operacije, završili su specijalnu obuku, moguće je da su ih pripremale specijalne vazdušne snage SAS iz Velike Britanije.

Foto: Tanjug/AP

 

Ekspert je dodao, da sa vojne tačke gledišta desant i operacija koju je Kijev organizovao, je veliki neuspeh ukrajinske komande.

Podsetimo, Oružane snage Rusije su jutros oko sedam sati po moskovskom vremenu sprečile pokušaj taktičkog iskrcavanja ukrajinskih diverzanata, na nekoliko kilometara od Zaporoške nuklearne elektrane.

U diverzantskoj grupi je bilo do 40 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading