RASTE SUKOB IZMEĐU VOJSKE I ZELENSKOG, POLJSKA CEPA UKRAJINU: Šokantne izjave Lukašenka ustalasale javnost!

Autor:

Svet

01.09.2022

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije govorio o ukrajinskoj krizi.

RASTE SUKOB IZMEĐU VOJSKE I ZELENSKOG, POLJSKA CEPA UKRAJINU: Šokantne izjave Lukašenka ustalasale javnost!

Foto: Tanjug/AP

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da raste konflikt između ukrajinske vojske i predsednika Volodimira Zelenskog i da bi vrhunac neslaganja mogao da se desi ubrzo.

- Postoji sukob koji je sve veći između predsednika i vojske. Samo vojnik može hrabro da kaže: ''Moramo da postignemo mirovni sporazum, jer Ukrajina može biti zbrisana sa lica zemlje - kazao je Lukašenko, preneo je TAS S.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Prema beloruskom predsedniku, sve u Ukrajini zavisi "ne od predsednika, već od vojske".


- Oni ginu na terenu. Oni ne vide perspektivu. Poljaci na zapadu Ukrajine trljaju ruke, već su podelili šta će da uzmu - kazao je Lukašenko.

Odbio Soroša

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je ispričao kako je devedesetih godina prošlog veka, na početku svog predsedničkog mandata, odbio predlog američkog milijardera Džordža Soroša da mu da novac za projekte usmerene na formiranje pseudoistorijskih istina u svesti beloruskih građana.

Republika

Foto: Printscreen/youtube

 

- Soroš je prvi došao kod mene, doneo novac za 'istorijsku istinu', za udžbenike i tako dalje. Ja sam mu pošteno i iskreno odgovorio da više ne dolazi kod nas, da neću da vodim takvu politiku. Eto, tada sam i postao 'totalitrni diktator', omražen, kao i naša zemlja. Zbog čega? Zbog toga što smo želeli sami da pišemo svoje udžbenike, sami da gradimo svoj život, da budemo suvereni i nezavisni. A pogledajte šta se dogodilo s baltičkim zemljama i Ukrajinom - rekao je Lukašenko prilikom susreta sa đacima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading