TRAMP TVRDI: Imam poverljive informacije o privatnom životu predsednika Francuske!

Autor:

Svet

01.09.2022

05:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp se hvalio bliskim saradnicima da zna tajne o seksualnom životu Emanuela Makrona iz američkih obaveštajnih izvora.

TRAMP TVRDI: Imam poverljive informacije o privatnom životu predsednika Francuske!

Foto: Tanjug/AP

Kako navodi časopis Rolling Stone, nakon objavljivanja sudskih dokumenata o poverljivim i dokumentima nacionalne odrbrane pronađene prilikom pretresa Trampove kuće u Mar-a-Lagu 8. avgusta, pronađen je i fajl pod nazivom: "Informacije o predsedniku Francuske".

Nejasno je da li je fajl o Makronu poverljiv ili šta sadrži. Ali Rolling Stone je tvrdio da je njegovo pominjanje u zvaničnom inventaru onoga što je zaplenjeno u Mar-a-Lagu izazvalo „transatlantsku ludnicu“ između Pariza i Vašingtona.

Portparol francuske ambasade rekao je:

- Ne komentarišemo pravne postupke u SAD, ambasada nije tražila od administracije bilo kakve informacije u vezi sa dokumentima pronađenim u rezidenciji bivšeg predsednika Trampa. -

Ni Stejt department ni Trampova kancelarija do sada nisu odgovorili na zahtev za komentar.

U izveštaju Rolingstouna navodi se da je Tramp tokom i nakon svog predsedničkog mandata tvrdio nekim od svojih najbližih saradnika da zna detalje Makronovog privatnog života, koje je izvukao iz „obaveštajnih podataka“ koje je video ili o kojima je bio obavešten.

Makron se u početku udvarao Trampu, pozivajući ga na vojnu paradu povodom Dana Bastilje 2017. godine, samo dva meseca nakon što je izabran, inspirišući američkog predsednika da natera svoje generale da prirede sličnu predstavu vojne svečanosti u Vašingtonu.

Odnosi su se ubrzo pogoršali između dva lidera, posebno nakon što Makron nije uspeo da ubedi Trampa da ostane u nuklearnom sporazumu sa Iranom. Tramp je izvukao SAD iz sporazuma 2018. i od tada se on raspao.

Posvađali su se i zbog Trampovog iznenadnog naređenja da povuče trupe iz severne Sirije i njegovog nepoverenja u NATO. U decembru 2019, Tramp je Makrona nazvao „bolom u zadnjici“ dok se obraćao grupi ambasadora u UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading