NIJE SAMO NATALIJA VOVK! Rusi tvrde da su otkrili i drugog atentatora na Darju Duginu: Ovo je bila njegova uloga u brutalnom zločinu!

Autor:

Svet

29.08.2022

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar za odnose sa javnošću Federalne službe bezbednosti Rusije saopštio je da je Bogdan Petrovič Ciganjenko, član ukrajinske diverzantske grupe, učestvovao u atentatu na Darju Duginu.

NIJE SAMO NATALIJA VOVK! Rusi tvrde da su otkrili i drugog atentatora na Darju Duginu: Ovo je bila njegova uloga u brutalnom zločinu!

Foto: printscreen

Pored Natalije Vovk, u atentatu na Darju Duginu, ćerku glavnog ideologa Kremlja Aleksandra Dugina, učestvovao je i Bogdan Petrovič Ciganjenko, član ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe.

Kako je naveo Centar za odnose sa javnošću Federalne službe bezbednosti Rusije, Ciganjenko je napustio Rusiju dan pre nego što je izvršen atentat.

- Utvrđeno je da je ubistvo Darje Dugine u Moskvi pripremao, zajedno sa Natalijom Vovk, još jedan član ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe, državljanin Ukrajine Bogdan Petrovič Ciganjenko, rođen 1978. godine koji je stigao u Rusiju tranzitom preko Estonije 30. jula 2022. godine. Napustio je teritoriju Rusije dan pre nego što je Darja Dugina ubijena - navodi se u saopštenju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kako je precizirano, Ciganjenko je obezbedio Nataliji Vovk lažne registarske tablice i dokumenta na ime državljanke Kazahstana Julije Zajko.

Takođe je zajedno sa Vovk sastavio improvizovanu eksplozivnu napravu u iznajmljenoj garaži na jugozapadu Moskve.

- Analizom snimaka sa kamera za video-nadzor dokumentovano je potvrđeno da je izvršilac zločina, državljanka Ukrajine Natalija Pavlovna Vovk, rođena 1979. godine, lično pratila Darju Duginu na parkingu za goste festivala "Tradicija" - saopštila je pres-služba FSB Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading