OGLASILI SE MOSKOVSKI INSPEKTORI : U svirepo UBISTVO Dugine umešana i DRUGA LICA?

Autor: Republika

Svet

23.08.2022

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugina (29) je poginula u subotu uveče u Moskovskoj oblasti.

OGLASILI SE MOSKOVSKI INSPEKTORI : U svirepo UBISTVO Dugine umešana i DRUGA LICA?

Foto: printskrin/telegram

Ruski istražitelji ne isključuju mogućnost da su u ubistvo novinarke Darje Dugine mogle biti umešane i druge osobe osim Ukrajinke Natalije Vovk, za kojom Istražni komitet namerava da raspiše poternicu, saopštili su za Sputnjik u pres službi Istražnog komiteta.

- Istraga planira da raspiše poternicu za Natalijom Vovk. U toku je identifikacija drugih lica umešanih u izvršenje ovog krivičnog dela, navodi se u saopštenju Komiteta.

Istražitelji su utvrdili da je u izvršenje ovog zločina umešana Ukrajinka Natalija Vovk, koja je iznajmila stan u zgradi u kojoj je živela Dugina kako bi je pratila.

- Istražitelji vrše pretres u tom stanu kako bi pronašli predmete značajne za istragu. Takođe je identifikovana i garaža koju je Vovkova iznajmila i u njoj se takođe vrši pretres, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, nakon ispitivanja eksplozivne naprave izvešće se zaključci o snazi aktivirane naprave.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Pedro de Souza

Darja Dugina koja je tragično nastradala u eksploziji

U Istražnom komitetu navode se dodaje da su već ispitani rođaci žrtve, osoblje i učesnici festivala, kao i svedoci incidenta, a da policija i dalje proučava video-snimke sa nadzornih kamera.

Dugina (29) je poginula u subotu uveče u Moskovskoj oblasti, kada je aktivirana eksplozivna naprava koja je bila podmetnuta u njeno vozilo.

Republika

Foto: Printskrin/Tviter/@AlexKokcharov

Darja Dugina

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) je navela da je ubistvo počinila državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je u Rusiju doputovala 23. jula zajedno sa ćerkom.

Ukrajina je negirala bilo kakvu umešanost u ubistvo ruske novinarke i politikologa, a savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je da "ruska propaganda živi u izmišljenom svetu" komentarišući optužbi za ubistvo Dugine koje je ruska FSB iznela na račun ukrajinske specijalne službe.

Dugina je sahranjena danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Hercegovgrad

05.09.2022 08:12

Pronaci i skloniti bagru!