PRONAĐEN SRODNIK DECE ČIJI SU OSTACI PRONAĐENI U KOFERIMA! Žena se nalazi u Južnoj Koreji, čeka se crvena Interpolova poternica!

Autor:

Svet

22.08.2022

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena, za koju se veruje da je član porodice dvoje mališana, čiji su ostaci pronađeni u koferima na Novom Zelandu, nalazi se u Severnoj Koreji, saopštili su policijski zvaničnici iz Seula.

PRONAĐEN SRODNIK DECE ČIJI SU OSTACI PRONAĐENI U KOFERIMA! Žena se nalazi u Južnoj Koreji, čeka se crvena Interpolova poternica!

Foto: pixabay.com

Kako su naveli iz policije, u pitanju je državljanka Novog Zelanda, koja je rođena u Koreji. Ona je, navode, ušla u Južnu Koreju 2018. godine, i nema podataka da je od tada napustila državu.

Nije poznato gde se ona nalazi, niti da li je sa još nekim od krvnih srodnika ušla u zemlju.

- Policija Novog Zelanda je tražila potvrdu da li je osoba, koja je možda povezana sa zločinom, u Južnoj Koreji - rekao je portparol policije dodajući da, po njenoj nekadašnjoj adresi i godinama, može da bude da je u pitanju majka dece.

KBS, južnokorejski nacionalni emiter, izvestio je u ponedeljak da je Interpol zatražio od južnokorejske policije da pronađe lokaciju žene. U izveštaju se navodi da je Nacionalna policijska agencija potvrdila da je ušla u Južnu Koreju i da nema podataka da je napustila zemlju.

Izvor iz policije rekao je za južnokorejske medije da policajci ne mogu da krenu u potragu za ženom, ukoliko ne postoji nalog za njeno hapšenje.

Navodi se da bi žena mogla da bude privedena u slučaju da za njom bude raspisana Interpolova crvena poternica.

Policija Novog Zelanda nije želela da potvrdi da su tražili pomoć od kolega iz Seula i odbili su dalje da komentarišu slučaj. Prethodno su potvrdili da sarađuju sa Interpolom.

Novozelandska policija pokrenula je istragu o ubistvu prošle nedelje, nakon što su ostaci tela deca pronađene u koferima koji su kupljeni na aukciji.

Policija je više puta saopštila da porodica, koja je pronađla tela, nije povezana sa smrću mališana.

Prvi rezultati obdukcije pokazuju da su u pitanju deca starosti 5 i 10 godina.

- Tela su bila u dva kofera slične veličine. Koferi su bili skladišteni više godina, verovatno tri ili četiri - saopštili su iz policije, prenosi Telegraf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading