RUSI ZA SMRT DARJE DUGINE KRIVE KIJEV I ZELENSKOG! Traže osvetu! Aleksandar Dugin posle eksplozije u kojoj mu je stradala ćerka ZAVRŠIO U BOLNICI! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

21.08.2022

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski Istražni komitet saopštio je danas da je pokrenuo krivični postupak zbog eksplozije automobila u Moskovskoj oblasti, u kojoj je poginula novinarka i politikolog Darja Dugina (30).

RUSI ZA SMRT DARJE DUGINE KRIVE KIJEV I ZELENSKOG! Traže osvetu! Aleksandar Dugin posle eksplozije u kojoj mu je stradala ćerka ZAVRŠIO U BOLNICI! (FOTO/VIDEO)

Foto: Printskrin/Tviter/@AlexKokcharov

Prema podacima istrage, u subotu oko 21 čas, u blizini sela Boljšije Vjazemi, aktivirana je eksplozivna naprava u "Tojoti Land Kruzer", nakon čega se terenac i zapalio.

 

 

- Devojka-vozač je preminula je na licu mesta. Identitet preminule je utvrđen. Reč je o novinarki i politikologu Darji Duginoj - navodi se u izveštaju.

Na lice mesta su istražitelji, forenzičari i stručnjaci eksploziva. Na osnovu rezultata inspekcijskog nadzora biće određen broj veštačenja, među kojima su forenzička, eksplozivna, molekularna genetika.

Kako piše "Komersant", poznati ruski filozof Aleksandar Dugin i njegova ćerka Darja učestvovali su u subotu na patriotskom festivalu "Tradicija".

Republika

Foto: Printskrin/Telegram/@mshbot_bot

Aleksandar Dugin na mestu gde mu je stradala ćerka

 

Navodno, bilo je planirano da sa festivala zajedno odu kući, ali je u automobili bila samo ona. Prema podacima novinara, jedna od verzija je da je meta napada trebalo da bude Dugin. Kako je saopštio politikolog Sergej Markov, nakon pogibije ćerke Aleksandar Dugin se nalazi u bolnici.

Prema podacima istrage, u subotu oko 21 čas, u blizini sela Boljšije Vjazemi, aktivirana je eksplozivna naprava u "Tojoti Land Kruzer", nakon čega se terenac i zapalio.

Oglasila se Marija Zaharova

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarisala je smrt Darje Dugine i rekla da čeka rezultate istrage.

- Ako se ukrajinski trag potvrdi – a ovu verziju je izneo lider DNR Denis Pušilin, a moraju da ga provere nadležni organi – onda treba govoriti o politici državnog terorizma koju sprovodi kijevski režim - napisala je Zaharova na svom telegram kanalu.

Ona je istakla da se tokom poslednjih godina nakupilo mnogo činjenica koji govore u prilog tome: od političkih poziva na nasilje do učešća ukrajinskih državnih struktura u zločinima.

Poznate ličnosti i političari za ovaj zločin direktno optužuju Kijev.

Poznati ruski pisac Zahar Prilepin za smrt Darje Dugine direktno je optužio ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Prema njegovim rečima, predsednik Ukrajine je dao odobrenje za ubistvo, piše Blic.

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin saopštio je da su ubistvo izveli ukrajinski teroristi.

- Teroristi ukrajinskog režima pokušali su da likvidiraju Aleksandra Dugina i ubili njegovu ćerku u automobilu. Vječnaja pamjat Darji, bila je prava ruska devojka - napisao je Pušilin.

I senator Vladimir Džabarov povezao je nesreću sa profesionalnom delatnošću ruskog filozofa.

Aleksandar Dugin krajnje je desni ruski pisac i ideolog, kojem se pripisuje da je bio arhitekta ili "duhovni vodič" ruske invazije na Ukrajinu. Tvrdi se da ima značajan uticaj na ruskog predsednika Vladimira Putina i često ga opisuju kao "Putinov mozak" ili "Putinov Raspućin".

Duginova ćerka Darja rođena je 1992. i studirala je filozofiju na Moskovskom državnom univerzitetu, navodi TASS. U martu 2022, Ured za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija SAD (OFAC) sankcionisao je Duginu zbog njenog doprinosa članku na veb stranici United World International (UWI) u kojem se sugeriše da će Ukrajina "propasti" ako bude primljena u NATO. Dugina je bila glavna urednica UWI-a.

Ona je u maju u jednom intervjuu opisala rat kao "sukob civilizacija" i izrazila ponos činjenicom da su i ona i njen otac bili sankcionisani od strane Zapada.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miki

21.08.2022 11:07

Još jedan atentat.