OBJAVLJENA MAPA NAJOPASNIJIH GRADOVA SVETA: Evo na kom mestu su Beograd i Novi Sad!

Autor:

Svet

19.08.2022

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najopasniji grad na svetu, trenutno je Karakas u Venecueli, sa indeksom 83.98 što ga čini daleko ispred grada koji je poslednji na listi, a to je Abu Dabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sa indeksom 11.67.

OBJAVLJENA MAPA NAJOPASNIJIH GRADOVA SVETA: Evo na kom mestu su Beograd i Novi Sad!

Foto: Printscreen

Upravo je objavljena najnovija mapa najopasnijih gradova sveta.

Različitim indeksima, na njoj su rangirani gradovi širom zemaljske kugle i sudeći prema listi koja broji čak 453 grada, najopasniji je Karakas u Venecueli, dok se Beograd i Novi Sad nalaze negde u sredini liste.

Naime, Novi Sad je trenutno na 239 mestu, dok je Beograd na 268. To je značajan pomak u odnosu na proteklu godinu, kada su se ove dve srpske metropole kotirale mnogo više, odnosno bliže opasnijim gradovima. Prethodne godine Novi Sad je bio 253, a Beograd 287.

Opasni gradovi mapirani su na sajtu Numbeo, na kome se može videti i "statistika opasnosti" po regionima - Afrika, Amerika, Azija, Evropa, Okeanija.

Foto: Printscreen

Prvih deset gradova sveta na listi 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading