VLASNICI AJFONA, HITNO APDEJTUJTE SOFTVER: Globalni napad hakera sledi! Evo kako se odbraniti

Autor:

Svet

19.08.2022

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epl kompanija upozorila na softverske mane uređaja - Ajfona, Ajpeda i Mek računara, koje bi hakerima mogle da omoguće potpuno preuzimanje kontrole.

VLASNICI AJFONA, HITNO APDEJTUJTE SOFTVER: Globalni napad hakera sledi! Evo kako se odbraniti

Foto: Matthew Yohe

Epl kompanija je u sredu objavila da je otkriven veliki sigurnosni propust na njihovim uređajima - Ajfonu, Ajpedu i Mek računaru, zbog čega su hitno apelovali na svoje korisnike da apdejtuju softver koji bi trebal oda ih zaštiti od potencijalnog "upada".

Softverske mane koje su detektovali bi mogle da dopuste hakerima da poptuno preuzmu kontrolu nad ovim uređajima, sudeći prema dva izveštaja koje je sačinila ova kompanija.

Ove dve ranjivosti pronađene su na WEBKit, brauseru, koji pokreće Safari i ostale aplikacije, kao i na kernel-u, vodećem jezgru operativnog sistema.

Tehkranč je saopštio kako ove mane hakeri na odličan način mogu da iskoriste kako bi potpuno pristupili uređajima.

Eksperti savetuju korisnike da apdejtuju softvere na sledećim uređajima - Ajfon 6S i kasnijim modelima, nekoliko modela Ajpada, uključujući petu generaciju, kao i kasnije modele, ali i Ajpad Pro modele i Ajpad Er 2, i Mek računare koji koriste MacOS Monterey operativni sistem.

Ovu slabu tačku imaju i neki Ajpod modeli. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading