KINESKI GRAD GREHA PRED BANKROTOM: Sve je bilo idilično do jednog momenta, a onda preokret!

Autor:

Svet

19.08.2022

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kinezi i dalje uvode restriktivne mere sa porastom broja novozaraženih, a to nastavlja da se negativno odražava na kockarnice, koje su u duplo većem gubitku nego prošle godine, kada je pandemija doživela svoj pik.

KINESKI GRAD GREHA PRED BANKROTOM: Sve je bilo idilično do jednog momenta, a onda preokret!

Foto: pixabay.com

Makao, Meka i Medina svih kockara, potpuno je upropašćen usled restriktivnih mera koje Kina ne prestaje da uvodi, sa svakim novim porastom broja novozaraženih. Gubici koje ova regija, poznata po velikom broju kockarnica ima, sada se beleže milijardama dolara, a vlasnici kompanija koje vode ove kazine su potpuno užasnuti.

Usled mera zaštite od koronavirusa posećenost kazina u regiji Makao potpuno je smanjena, zbog čega je usledio veliki novčani gubitak kockarnica.

Dok se kazina u Las Vegasu vraćaju u normalu, 41 kockarnica koje su smeštene u Makau, jedinom mestu u Kini gde je kockanje legalno, nastavljaju da idu u minus, budući da su tokom proteklog meseca bila zatvorene usled novog izbijanja pandemije.

Kinezi uvode nove mere i restrikcije kako bi se izborili sa porastom broja obolelih.

Više od dve godine restrikcija koje je ovaj virus povukao sa sobom, donelo je zaduženja i kredite kompanijama u čijem su vlasništvu kockarnice, i kada su počele da objavljuju svoje gubitke, postalo je jasno koliko je situacija ozbiljna po ovu industriju.

Tako je Galaksi Entertejment prijavio gubitak od 108 miliona dolara samo između januara i juna, dok je Melko rizort i Entertejment u gubitku 434 miliona dolara.

U crveno je ušao i Vin Makao, koji je prijavio gubitak od 3.6 milijardi dolara, dok je njegov rival kineski MGM izgubio 2.4 milijarde dolara u istom periodu.

Obe kompanije krive udar Kovid mera i ističu nesigurnost da će se ova oblast vratiti u normalu, odnosno u stanje u kome je bila pre nego što je izbila pandemija koronavirusa.

BOLJE BITI NEĆE

Teško da će Makao videti boljitak pre 2023. godine ocenjuju analitičari, budući da se očekuje da će poseta biti i dalje slaba usled straha od ponovnog zaključavanja.

Vlasnici kazina su uložili milijarde dolara tokom dve decenija da bi ova oblast zaživela, a sada sve to polako pada u vodu.

Jedan od vodećih kazina, SJM Holdings, čije su akcije pale za više od 50 odsto tokom prošle godine, izgubio je 2.75 milijardi dolara u prvoj polovini godine, što je duplo više nego što je izgubio godinu dana ranije tokom samog pika pandemije.

- Igre na sreću u Makao, hoteli, restorani i ostale aktivnosti koje se ne tiču kockanja a zavise od turizma će nastaviti da budu pod negativnim uticajem Kovida u narednom periodu, a kraj tog perioda još uvek se ni ne naslućuje - navode zvaničnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading