ODJEKUJU REČI KADIROVA, ZAPADU UPUĆENA KRUCIJALNA PORUKA: Ako situacija dođe do krajnje tačke, uslove ćemo diktirati mi!

Autor:

Svet

16.08.2022

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Čečenski lider i jedan od najbližih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina Ramzan Kadirov podsetio je "neprijatelje" da je Rusija vodeća vojna država u svetu i obec´ao NATO-u napade teskobe, gneva i očaja.

ODJEKUJU REČI KADIROVA, ZAPADU UPUĆENA KRUCIJALNA PORUKA: Ako situacija dođe do krajnje tačke, uslove ćemo diktirati mi!

Foto: Tanjug/AP

- Bez obzira na sve napore NATO alijanse da izoluje Rusiju od spoljašnjeg sveta, naša zemlja kao što je bila tako i ostaje otvorena za sve koji hoće sa njom da budu prijatelji i imaju pouzdane uzajamno-korisne odnose. U svojim antiruskim planovima svi naši neprijatelji nisu predvideli jedno: Rusija je vodeća vojna država u svetu, što znači da ukoliko Zapad dovede situaciju do krajnje tačke, uslove ćemo diktirati mi - napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Foto: Tanjug/AP

 

On je istakao da je Rusija uvek bila zanimljiva državama "koje ne podilaze SAD i njihovim pomagačima".

- Upravo su takvi razumni i pošteni međusobni odnosi ključ jakog potencijala celog zdravorazumskog čovečanstva, a ne nikako u megalomaniji i mangupskom ponašanju NATO alijanse, koja je umislila da je dominantna u svetu. Neka se upinju i dalje. Tim će ih više na kraju mučiti napadi teskobe, gneva i očaja - zaključio je on.

Prethodno je Kadirov izjavio da zapadni političari treba da odustanu od strategije raspada Rusije i da razmisle kako da izgrade saradnju sa njom.

 

 

Komentari (0)

Loading