RUSIJA UDARA NA NATO! Spremna operacija "Seaborgium"!

Autor:

Svet

16.08.2022

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka korporacija "Majkrosoft" saopštila je da je otkrila hakersku operaciju "Seaborgium", navodno stvorenu u Rusiji.

RUSIJA UDARA NA NATO! Spremna operacija "Seaborgium"!

Foto: Tanjug/AP, wikipedia

Ova operacija usmerena je protiv ljudi i organizacija u zemljama članicama NATO-a.

- Majkrosoft je proučio i preduzeo mere za borbu protiv kampanja koje je pokrenuo "Seaborgium", napadač ruskog porekla, čiji su ciljevi bliski državnim interesima Rusije -  navodi se u izveštaju kompanije objavljenom u ponedeljak.

Prema izveštaju, od početka 2022. godine, Majkrosoft je istraživao kampanje "Seaborgium", usmerene protiv više od 30 organizacija i privatnih naloga ljudi, prevashodno u zemljama NATO-a, posebno Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, baltičkih zemalja, država severne i istočne Evrope.

Kako se navodi u saopštenju, hakerski napadi takođe su realizovani protiv državnog sektora Ukrajine, iako ta zemlja i nije bila prioritet napadača.

- Kampanje uključuju redovne fišing operacije, krađu važnih podataka i informacija. Pored toga, sprovode se napadi hakovanja i objavljivanja podataka u cilju formiranja informativne slike u odabranim zemljama - dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading