UBIJEN ŠEF VAGNEROVACA?! Svetom se širi vest o navodnoj smrti Putinovog "kuvara"!

Autor:

Svet

16.08.2022

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojedini opozicioni mediji iz Ruske Federacije objavili su da je u nedavnom ukrajinskom raketnom napadu eliminisan i Jevgenij Prigožin, organizator plaćeničke grupe Vagner, koja predstavlja noćnu moru Zapada, a koji je zbog veza s ruskim predsednikom i vođenja kompanije za ketering za Kremlj dobio nadimak Putinov kuvar.

UBIJEN ŠEF VAGNEROVACA?! Svetom se širi vest o navodnoj smrti Putinovog "kuvara"!

Foto: Tanjug/AP

Za to, međutim, nema službene potvrde, ali ruski ratni dopisnik Jurij Kotenok u nedelju, nešto malo posle 18 sati prema moskovskom vremenu, na Telegram kanalu objavio da su Oružane snage Ukrajine napale jednu od lokacija štaba Vagner boraca u gradu Popasna u Luganskoj oblasti.

- Izvori u Donbasu potvrđuju. Verovatno HIMARS. Ukrajinski resursi raspršuju smrt, moguće i biznismena Jevgenija Prigožina, ali nemamo potvrdu - napisao je Kotenok.

Republika

Foto: Youtube printscreen

 

I propagandni medij Rusko proleće objavio je navodni snimak uništenja štaba, kao i video s lica mesta, na svom Telegram kanalu "Operacija Z: Rusko proleće vojni komesari", uz tvrdnju o "nekoliko ranjenih i, čini se, jednom mrtvom".

Grupu Vagner nazivaju Putinovom "privatnom vojskom", a njeni pripadnici često se navodno tajno šalju u regije za koje Rusija poriče da je na njima na bilo koji način prisutna.

Grupa je međunarodnu prepoznatljivost prvi put stekla u Ukrajini na vrhuncu ruskog upada u tu zemlju 2014, kada su njihovi pripadnici bili optuživani za ratne zločine.

Vagner je osnovao Dmitrij Utkin, bivši pripadnik ruskih specijalnih snaga kom je Vagner bio nadimak. Grupu je ubrzo preuzeo Prigožin. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading