RETKO SE OGLAŠAVA, ALI KAD NEŠTO KAŽE, PORUKA DALEKO ODJEKNE! Ceo svet sluša reči Kisindžera: NA PRAGU SMO!

Autor:

Svet

14.08.2022

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer ocenio je da je Vašington odbacio tradicionalnu diplomatiju i da je u odsustvu velikog lidera svet doveo do ivice rata sa Rusijom i Kinom zbog Ukrajine i Tajvana.

RETKO SE OGLAŠAVA, ALI KAD NEŠTO KAŽE, PORUKA DALEKO ODJEKNE! Ceo svet sluša reči Kisindžera: NA PRAGU SMO!

Foto: printskrin

Kisindžer, koji važi za jednog od naboljih američkih diplomata i tvorca tzv. pozitivne diplomatije koja je jačala ulogu SAD u svetu i imala popzitivan uticaj na međunarodne odnose u perodu njegovog mandata, kaže da bi Vašington odmah morao da promeni način posredovanja u ukrajinsko-ruskoj krizi jer zbog tuđih interesa klizi u rat sa Rusijom koji bi imao nesagledive posledice za čitav svet.

- Na ivici smo rata sa Rusijom i Kinom zbog pitanja, čiji smo delimično tvorci bez ikakvog koncepta kako će se kriza završiti ili gdje će nas odvesti - rekao je za dnevnik "Wall Street Journal".

Prema njegovim rečima, moderni američki lideri vide diplomatiju kao nešto zbog čega treba da imaju lične odnose sa neprijateljem, pokušavaju da preobraze ili osude svoje sagovornike i ne pokušavaju da shvate njihovo razmišljanje.

Kisindžer smatra da Sjedinjene Američke Države trebaju da traže ravnotežu između sebe, Rusije i Kine.

Naglasio je da SAD ne trebaju da jačaju tenzije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading