TI SI SLEDEĆA! Autorka "Harija Potera" dobila jezive pretnje zbog podrške Rudžiju!

Autor:

Svet

13.08.2022

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Autorka Harija Potera, Džej Kej Rouling, dobila je javnu pretnju od ekstremiste koji podržava Iran, nakon što je osudila jučerašnji napad na njenog kolegu, britanskog pisca Salmana Ruždija.

TI SI SLEDEĆA! Autorka "Harija Potera" dobila jezive pretnje zbog podrške Rudžiju!

Foto: Tanjug/AP

Rouling koja je ranije bila na meti nekih trans aktivistkinja zbog svojih uverenja o rodu, objavila je post na Tviteru u kom je izrazila užas zbog atentata na Ruždija, kada je dobila pretnju.

Rouling je u petak uveče napisala: “Užasavajuće vesti. Veoma mi je muka trenutno. Neka bude dobro.”

Mir Asif Aziz, koji je u svojoj biografiji na Tviteru opisan kao “student, društveni, politički i istraživački aktivista“, odgovorio je: “Ne brini, ti si sledeća”.

Rouling je danas javno zamolila Tviter da interveniše, pitajući tehničku podršku Tvitera:

“Ima li šanse za neku podršku?”, ali Azizov post trenutno ostaje gde jeste.

 

 

On je ranije opisao Hadija Matara, čoveka uhapšenog zbog Ruždijevog napada, kao “revolucionarnog šiitskog borca”.

Rouling je potvrdila da je policija sada umešana, rekavši pratiocima: “Svima koji šalju poruke podrške: hvala. Policija je uključena (već je bila uključena zbog drugih pretnji).”

Ova najnovija pretnja Rouling je usledila nakon jučerašnjeg napada na Salmana Ruždija, koji je izboden oko 15 puta na konferenciji u blizini Bafala u Njujorku, gde je trebalo da održi predavanje o slobodi govora.

Ruždijev agent sinoć je otkrio da je autor trenutno na respiratoru, ali izgleda da je u opasnosti da izgubi upotrebu oka, da je pretrpeo oštećenje nerva na ruci i da je povredio jetru. Iranske vlasti su Ruždiju izdale fatvu 1989. nakon objavljivanja njegovog romana “Sataniski stihovi”. Živi u SAD od 2000.

Inače, ona se opet oglasila na Tviteru i iskritikovala Tviter jer nisu odreagovali. Naime, oni su joj napisali da pretnja smrću koju je dobila ne krši pravila ove društvene mreže.

Autorka je ostala u šoku, a brojni pratioci su je podržali i podelili svoja iskustva sa Tviterom, prenosi Objektiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading