Rusi napravili zamene za Koka Kolu, Fantu i Sprajt: EVO ŠTA SADA PIJU!

Autor:

Svet

12.08.2022

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je lansirala novu liniju bezalkoholnih pića kako bi zamenila vodeće brendove, kao što su Koka-kola, Fanta i Sprajt, koji su napustili rusko tržište nakon njene invazije na Ukrajinu.

Rusi napravili zamene za Koka Kolu, Fantu i Sprajt: EVO ŠTA SADA PIJU!

Foto: Twitter/nexta_tv

Veliki brendovi bezalkoholnih pića Koka Kola, Fanta i Sprajt, dobili su svoju zamenu na ruskom tržišu

Ruska kompanije za proizvodnju pića lansirala je novu liniju bezalkoholnih pića kako bi zamenila vodeće brendove koji su napustili rusko tržište nakon njene invazije na Ukrajinu

Kako navodi sajt MoscovTimes, umesto Koka Kole, Fante i Sprajta, Rusi će sada moći da biraju između CoolCola, Fanci i Street, kako je najavila ruska kompanija za piće Očakovo.

Tri globalna brenda bezalkoholnih pića su uglavnom odsutna sa ruskih polica otkako je kompanija Koka Kola obustavila poslovanje u Rusiji u martu. Dok su Koka Kola proizvodi i dalje u prodavnicama, cene su porasle za oko 200 odsto od suspenzije.

CoolCola ima „ikonični ukus kole“, napisao je Očakovo na mreži. U međuvremenu, brendove Fanci flaše sa ukusom narandže i ulične boce limuna i limuna oponašaju šeme boja Fanta i Sprite.

 

 

Osnovano u Sovjetskom Savezu 1978. godine, Očakovo uglavnom proizvodi tradicionalna ruska pića kao što su fermentisani kvas na bazi žitarica i niskoalkoholno piće od meda mentobuha.

Kompanija nije jedina kompanija koja pokušava da kapitalizuje izlazak Koka Kole sa ruskog tržišta.

U aprilu, kompanija za proizvodnju pića sa sedištem na ruskom Dalekom istoku, Slavda Group, pokrenula je Grink Kolu u pokušaju da osvoji srca ruskih ljubitelja bezalkoholnih pića. U međuvremenu, u maju, u severnom ruskom regionu Komi, fabrika u Siktivkarpivu pokrenula je sopstveni brend bezalkoholnih pića, Komi Kola.

Međutim, obe alternative su dobile pomešani odgovor, a kupci su se žalili da nijedno piće nije „slatko i gazirano“…

Koka Kola HBC je aktivna u Rusiji od 1994. godine i u početku je učestvovala u šemi zajedničkog ulaganja sa Koka Kola kompanijom, Koka Kola Molino Beverages Ltd.

Koka Kola HBC je 2001. godine od Koka Kola kompanije preuzela sve aktivnosti u Rusiji, odnosno fabrike i prava na flaširanje, dok je 2005. godine preuzela i kompaniju za proizvodnju sokova Multon. Danas Koka Kola HBC grupa ima 10 fabrika sa 60 proizvodnih linija u Rusiji. Grupacija zapošljava oko 7.000 ljudi u Rusiji i ima vozni park od 3.554 kamiona, prenosi grčki portal NewMoney.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading