Lider Severne Koreje proslavlja pobedu nad PANDEMIJOM NA JAHTI? Sateliti ga uhvatili da se krije od očiju javnosti

Autor:

Svet

12.08.2022

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od misterioznih superjahti Kim Džong-Una primećena je parkirana u blizini tajnog letovališta na obali Severne Koreje na satelitskim snimcima Planet Labs.

Lider Severne Koreje proslavlja pobedu nad PANDEMIJOM NA JAHTI? Sateliti ga uhvatili da se krije od očiju javnosti

Foto: Tanjug/AP

Kim Džong Un

Ogroman brod dužine 55 metara primećen je na poluostrvu Hodo, severno od Vonsana, između 3. i 5. avgusta.

Veruje se da je to prvi put da je superjahta, koja ima prepoznatljiv crveni krov, stigla u odmaralište, do kojeg se može stići samo morem ili malim putevima daleko od većih gradova.

Inače, strani mediji pišu da se Kim sve više povlači kako se njegova zemlja bori sa pandemijom Covid-19. Zatišje iz Pjongjanga trajalo je do pre dva dana, kada je Kim proglasio veliku pobedu nad pandemijom, a njegova sestra tvrdila da je "Dragi vođa" teško bolestan, ali da se izvukao iz svega. Očigledno je odlučio da slavi pobedu nad kovidom na jahti.

 

 

Takođe, na Korejskom poluostrvu, ekstremne poplave su poslednjih nedelja potopile ulice, automobile i zgrade, pošto su obilne kiše donele više od mesec dana padavina u roku od nekoliko dana. Između ponedeljka i srede, u Seulu, u Južnoj Koreji, zabeleženo je ukupno 525 mm – nešto više od 50 centimetara.

Potvrđeno je da je najmanje devet osoba poginulo u poplavama, a korejski mediji javljaju da je više povređenih ili nestalih. Visoke stope padavina i poplava tokom sezone monsuna u Južnoj Koreji su uobičajene, sa prosečnom količinom padavina do 10 mm dnevno i 250 mm u avgustu. Međutim, ovonedeljne akumulacije padavina su daleko premašile ove tipične uslove, prenosi Alo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading