KRAJNJE BIZARNO! Žrtvovali živog čoveka i sahranili, reakcija policije je tek šokantna!

Autor:

Svet

12.08.2022

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tridesetogodišnji muškarac iz Bolivije ispričao je kako je razbio kovčeg u kome su ga posetioci festivala živog sahranili "kao žrtvu majci zemlji" nakon što se onesvestio od alkohola.

KRAJNJE BIZARNO! Žrtvovali živog čoveka i sahranili, reakcija policije je tek šokantna!

Foto: Printscreen/ Daily Mail

Nakon što se onesvestio prethodne noći nakon žestokog opijanja na otvaranju Festivala Majke Zemlje u El Altu, u Boliviji, 5. avgusta, Viktor Igo Mika Alvarez (30) našao se 50 milja dalje u kovčegu u Ačakačiju.

Na Festivalu Majke Zemlje ljudi se zahvaljuju Pačamami, boginji zemlje i plodnosti, gde daju ponude, takođe poznate kao 'sullu', planeti.

Autohtoni Bolivijci veruju da boginja 'otvara usta' za ponude u avgustu, a mnogi će dati bilo šta, od živih životinja do fetusa ovaca, kao i listove kakaoa i slatkiše.

 

 

Neki kažu da se drevne ljudske žrtve i prinosi još uvek vrše u tajnosti.

Alvarez veruje da su ga drugi posetioci zabave živog sahranili kao 'sulua', žrtvujući ga majci zemlji. 

- Sinoć je bio predulazak [na festival], išli smo na ples. A posle se ne sećam. Jedino čega se sećam je da sam mislio da sam u svom krevetu, hteo sam da ustanem da uriniram i nisam mogao da se pomerim - rekao je tridesetogodišnjak lokalnoj bolivijskoj štampi.

- Kada sam gurnuo kovčeg, razbio sam staklo na njemu i tako sam uspeo da izađem! Hteli su da me iskoriste kao sulu! -

Da nesreća bude još veća, kada je Alvarez prijavio svoju sahranu policiji, oni su odbili da mu veruju rekavši da je previše pijan.

Ponude Pačamami se nastavljaju tokom cele godine, a mnogi domoroci učestvuju u narodnim plesovima i ritualnim ceremonijama, piše Dejli mejl.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading