TVRDI DA JE SVE RADIO ZARAD NAUKE! Tri meseca se SAMOZADOVOLJAVAO dok je gledao NEVEROVATNE BOLEŠTINE! Student zgranuo svet svojim doktorskim radom! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Svet

11.08.2022

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi se pitaju da li je ovaj rad prošao etičku analizu univerziteta.

TVRDI DA JE SVE RADIO ZARAD NAUKE! Tri meseca se SAMOZADOVOLJAVAO dok je gledao NEVEROVATNE BOLEŠTINE! Student zgranuo svet svojim doktorskim radom! (VIDEO/FOTO)

Foto: Printskrin/Youtube/Karl Anderson

Student doktorskih studija na Univerzitetu Mančester, Karl Anderson, nedavno se našao u centru jezivog skandala, kada je objavio naučni rad u kojem je istraživao japanske subkulturne stripove za odrasle u kojima su glavni akteri maloletni dečaci. Kako mu ispitanici nisu pružili dovoljno informacija da istraživanje privede kraju, odlučio je da upotrebi sopstvenu metodu - samozadovoljavanje i tako je proveo tri meseca beležeći svaki trenutak ove aktivnosti, a potom sve to objavio.

Anderson tvrdi da se upustio u tromesečno samozadovoljavanje koristeći materijal koji su koristili i "učesnici istraživanja", izbegavajući standardne filmove za odrasle i intimne odnose.

Kao rezultat toga u aprilu je objavio sopstvenu naučnu tezu u kojoj opisuje stripove poznate kao "šota" - žanr erotskih stripova u kojima se pojavljuju mladići i maloletni dečaci, piše "Dejli mejl".

Kada je rad ovog antropologa došao u ruke korisnika društvenih mreža, podeljen je na najvećem forumu namenjenom roditeljima "Mamsnet", gde je izazvao bes i uznemirenost članova koji su se pitali kako je prošao etičku analizu univerziteta i otkrili da ga je univerzitet čak i finansirao. Neki roditelji priznaju da nisu uspeli da pročitaju ni uvod u studiju, a sadržaj u kojem autor dokumentuje svoja osećanja dok se samozadovoljava gledajući dečake opisuju kao "neizrecivo tmuran".

 

 

Karl se u svojoj studiji čak zahvaljuje na podršci svom mentoru doktorki Šeron Kinseli koja se čak i sama specijalizovala za "složene subkulture vezane za Lolitu". Univerzitet u Mančesteru saopštio je da su imali "značajne pritužbe" koje su "shvatali veoma ozbiljno" i potvrdili su da sprovode detaljnu istragu o radu Andersona.

Vizuelni antropolog Karl tvrdi da je nakon obavljanja intervjua i anketa rađenih sa učesnicima "zaglavio" u istraživanju, pa je odlučio da "kopira" ono što rade njegovi učesnici dok se samozadovoljavaju i uz šota stripove i beležeći svoje misli i osećanja.

Karl je objavio tezu akademskog članka pod naslovom "Nisam sam – svi smo sami: Korišćenje samozadovoljavanja kao etnografske metode u istraživanju šota subkulture u Japanu" u časopisu "Žurnal of Kvolitejtiv Risrč".

- Zbog toga sam počeo da čitam stripove na isti način kao što su mi učesnici istraživanja rekli da su to radili: dok su se samozadovoljavali. U ovoj istraživačkoj belešci ispričaću kako sam postavio eksperimentalnu metodu onanisanja na šota stripove i kako mi je ovo posmatranje sopstvene želje učesnika ne samo dalo bolje razumevanje teme mog istraživanja, već me je i navelo na razmišljanje o usamljenosti i načinima borbe protiv nje kao pokretačke snage kulture erotskog stripa", naveo je Anderson u svom radu, dodajući da su se baš u trenutku pisanja poklopili svi uslovi koji su mu bili potrebni za istraživanje - živeo je sam i upravo je raskinuo dugogodišnju vezu.

 

 

Karl tvrdi da je prilikom anketiranja i intervjuisanja učesnika o "njihovom odnosu prema šota stripu, kakve šote vole, kako vide sebe u odnosu na priče, kako se konkretno bave šotom (da li je čitaju ili crtaju) i sličnim pitanjima, shvatio je da su skoro svi rekli da su masturbirali na ovu vrstu stripova. Kaže da, kada je pokušao da ispita učesnike o tome, razgovor utihnuo i na kraju je "udario u zid".

- Pokušao sam da se raspitam o detaljima ovih seansi masturbacije, ali je bilo teško znati šta da pitam, a razgovor je ponekad zastajao. Osim toga, bilo bi mi nemoguće da shvatim kako je intelektualno rezonovanje, na primer, ulaska u alternativnu prošlost, povezano sa telesnim osećajem masturbacije, a da ja to nisam isprobao - pokušao je da objasni Anderson.

Korisnici društvenih mreža ovaj istraživački rad, najblaže rečeno, su opisali kao "uznemirujuć".

- Ovo pomera granice mog shvatanja akademskih sloboda", "Ozbiljno, kako da trajno poništimo takve ljude? Kako da ih eliminišemo sa univerziteta i da im zabranimo da ikada više kroče na njih?", "Očigledno je da mnogi univerziteti nisu ispunili uslove za ozbiljne stipendije, pa šta sada možemo da preduzmemo?", "Kako je ovo prošlo kroz etičku analizu Univerziteta u Mančesteru? Samozadovoljavanje nad slikama dece i pisanje za javnost mi se ne čini etičkim. Ovo je veoma uznemirujuće", "Postoji li način da se ospori finansiranje ovoga? - pisali su besni korisnici mreža.

Karlova veb stranica navodi da ima iskustvo u novinarstvu i izdavaštvu i da je stekao master na vizuelnoj i medijskoj antropologiji i diplomirao lingvistiku. Tamo piše i da je "posebno fasciniran idealima i našim odnosom prema njima, kao što se može videti u naslovu magistarske teze: Nestvarni dečaci: istraživanje želje prema izmišljenim likovima vođeno iskustvom među ljubiteljima šotakon mange u Japanu".

Sa druge strane, na svom Tviter nalogu se hvali da je student i da ga finansira Škola za umetnost, jezike i kulturu Univerziteta u Mančesteru. Karl je, takođe, snimio film na ovu temu pod nazivom "Anril Bojs", koji istražuje "kontroverzni fenomen koji zamagljuje granice stvarne i virtuelne stvarnosti" i tvrdi da režiser "aktivno učestvuje u šota kulturi".

Portparol Univerziteta u Mančesteru oglasio se povodom ovog slučaja.

- Nedavna publikacija u "Kvalitativnom istraživanju" rada studenta, koji je sada registrovan za doktorat, izazvala je značajnu zabrinutost i žalbe koje shvatamo veoma ozbiljno. Trenutno sprovodimo detaljnu istragu o svim aspektima njihovog rada, procesima oko toga i drugim postavljenim pitanjima. Veoma je važno da detaljno sva pitanja. Dok je ta istraga u toku, ne bi bilo prikladno da dalje komentarišemo - kažu sa Univerziteta.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading