PRIČA O POVRATKU KRIMA DOLIĆE ULJE NA VATRU, UKRAJINA ĆE DOŽIVETI POTPUNI KRAH! Iz Moskve stigla udarna poruka: Američki lutkari ne mogu da se pomire sa neuspehom!

Autor:

Svet

11.08.2022

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Stalni predstavnik Krima pri predsedniku Rusije i potpredsednik Vlade Republike Krim Georgij Muradov ocenio je da ideja Kijeva o odvajanju Krima vodi Ukrajinu u potpuni krah.

PRIČA O POVRATKU KRIMA DOLIĆE ULJE NA VATRU, UKRAJINA ĆE DOŽIVETI POTPUNI KRAH! Iz Moskve stigla udarna poruka: Američki lutkari ne mogu da se pomire sa neuspehom!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

- Manijakalna zavisnost kijevskog režima od ideje odvajanja Krima od Rusije, koju je Vašington ubacio u njegovu pomućenu svest, neprestano vodi ka potpunom krahu ukrajinske državnosti. Moskva je više puta upozoravala na pogubnost ove politike - rekao je Muradov za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, po svemu sudeći, "američki lutkari" takođe ne mogu da se pomire sa neuspehom svojih nada iz 2014. godine da tik uz Rusiju dobiju sopstvenu pomorsku bazu u Sevastopolju.

- Očigledno je da svetsku zajednicu, osim čopora neokolonija koje kontroliše isti taj Vašington, ova tema odavno ne zanima. A mnogi u Rusiji i svetu ne bez osnova veruju da će pokušaj da se oživi ideja o 'deokupaciji Krima' doliti još više ulja na vatru ukrajinske krize i staviti svet na ivicu pravog rata - naglasio je Muradov.

Foto: Tanjug/AP

 

Kako je naveo, prema novom antiruskom skupu u obliku Krimske platforme, koji priprema Zapad, treba se ponašati, posebno u trenutnoj teškoj međunarodnoj situaciji, kao prema izuzetno opasnoj ideji, kao još jednom pokušaju eskalacije antiruske borbe koalicije zapadnih zemalja.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski u video poruci ponovio da će Kijev definitivno "vratiti" Krim pod svoju kontrolu. Prema njegovim rečima, Krim je "ukrajinski" i Ukrajina ga se nikada neće odreći.

Zelenskim pri tome nije naveo vreme "povratka" poluostrva. On je takođe najavio i održavanje međunarodnog samita o "deokupaciji" poluostrva - Krimska platforma.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

Komentari (1)

Loading
Mr Majestyk

11.08.2022 12:15

I hitler je mislio da je najjači...