ZELENSKI traži od zapadnih zemalja da zatvore svoje granice za sve Ruse! Kaže da su svi AGRESORI!

Autor:

Svet

09.08.2022

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Odgovornost za napad na Ukrajinu snosi „celokupno stanovništvo Rusije“, tvrdi Volodimir Zelenski.

ZELENSKI traži od zapadnih zemalja da zatvore svoje granice za sve Ruse! Kaže da su svi AGRESORI!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je danas zapadne zemlje da zabrane ulazak svim Rusima na godinu dana kako bi sprečili Rusiju da anektira još ukrajinske teritorije.

Zelenski je u intervjuu za "Vašington post" ocenio da su najvažnije sankcije zatvaranje granica jer "Rusi oduzimaju tuđu zemlju“. Dodao je da "Rusi treba da žive u svom svetu dok ne promene svoju filozofiju".

On smatra da ta mera treba da važi i za ruske državljane koji su napustili zemlju. Po njegovom mišljenju, odgovornost za napad na Ukrajinu snosi „celokupno stanovništvo Rusije“.

Moskva je najavila da će u delovima u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti na istoku i jugu Ukrajine 11. septembra biti održan referendum o priključenju Rusiji, uporedo sa regionalnim izborima koji su već zakazani.

Zelenski je u nedelju upozorio da, ako Moskva nastavi sprovođenje referendumima o priključivanju Rusiji na teritorijama pod svojom kontrolom, pregovori sa Ukrajinom ili njenim međunarodnim saveznicima neće biti mogući.

Bonus video:

Komentari (2)

Loading
Srbbgd

11.08.2022 08:40

Kako da Rusi zauzmu još teritorija kad kaže d će ih pobediti do kraja godine. Ovaj priča svaki dan drugu priču.

Mickey

23.08.2022 21:25

Kao što je U-krajna zabranila Amerima i njihovim satelitima ulazak u U-krajnu kad su napali Irak, Avganistan...dopuni niz