SVE SAM OSEĆALA, ŽELELA SAM DA VRIŠTIM! Bolna ispovest žene koja je bila budna tokom operacije stomaka! (VIDEO)

Autor:

Svet

08.08.2022

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena se probudila nakon što je primila anesteziju, a operacija stomaka joj je ostala doživotna trauma. Njena ispovest nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

SVE SAM OSEĆALA, ŽELELA SAM DA VRIŠTIM! Bolna ispovest žene koja je bila budna tokom operacije stomaka! (VIDEO)

Foto: YouTube/Printscreen

Svaka operacija sa sobom nosi izvesni rizik, ali stvar o kojoj gotovo niko ne razmišlja je da je moguće da se probudite tokom operacije. To se, srećom, veoma retko dešava, a Dona Pener jedna je od osoba koja je preživela ovo iskustvo i sve opisala detaljno, piše Mondo. 

Foto: YouTube/Printscreen

Dona Pener

Ova Kanađanka je podvrgnuta operaciji stomaka, prilikom koje je lekari trebalo da utvrde uzrok abdominalnih bolova koje oseća.

- Sećam se medicinske sestre koja me vozi u kolicima i kaže: ’Ne brini, dobro ćemo brinuti o tebi - počinje Dona priču.

Nakon što su je odvezli u operacionu salu, stavili su joj masku na lice i rekli joj da duboko udahne, kako bi je anestezija uspavala. Međutim, ova žena se probudila deset minuta kasnije.

- Sećam se da sam osetila da mi brišu stomak nečim i pomislila sam: ’Pa dobro, verovatno čiste posle operacije - istakla je žena. 

Međutim, njena noćna mora je tada tek počela.

- Sledeće što sam čula je glas hiruruga koji traži skalpel. Osetila sam kada je napravio prvi rez na mom stomaku - kaže Dona, koja je bila budna, ali nije mogla da se pomeri niti progovori jer joj je uz opštu anesteziju dat i paralitik.

- Osećala sam sve, sve. Bol je bio apsolutno užasan. Želela sam da vrištim, pokušala sam da vrištim - seća se ova žena, čija je agonija trajala 90 minuta.

- Bilo je ekstremno traumatično. A bol, znate, to je 90 minuta čiste torture. Nisam mogla da pomeram oči, pokušala sam da plačem, kako bi videli suze. Sve vreme sam mislila da umirem, toliko je bilo bolno - ispovedala se ova žena. 

Penerova kaže da je bukvalno počela da se guši, te da je čula medicinsku sestru pored koja je govorila: "Diši, Dona, diši". Sa ove distance, više od deceniju nakon ovog užasnog događaja, ova žena smatra da je "bila izvan svog tela".

- Napustila sam svoje telo. I dalje sam mogla da čujem šta se dešava u sobi, ali nisam čula jasno. To je zvučalo kao neka udaljena buka.

Dona kaže da je osetila i nekakvo umirujuće prisustvo, te da se molila i da u tom trenutku nije osećala strah. Ubrzo se, kako kaže, vratila u svoje telo, a onda je prošlo paralitičko dejstvo lekova, nakon čega je hirurg došao da je obiđe, pa mu je ispričala sve o svom iskustvu.

Foto: YouTube/Printscreen

Dona Pener

Da ni lekarima nije svejedno kada shvate da je pacijent zapravo bio budan tokom operacije, dokaz je dr Taj Balard. To se desilo jednoj njenoj pacijentkinji, kada su nakon 40 minuta operisanja shvatili da joj nije data adekvatna količina anestezije, te da je žena osećala bolove tokom jednog od najbolnijih delova zahvata.

Balard kaže da ju je to promenilo, te da je nakon toga preispitivala celu svoju karijeru, a zatim je počela da obučava druge kako bi podigla svest o intraoperativnoj svesti, odnosno buđenju tokom anestezije.

Istraživanja su pokazala da jedan do dva od 1.000 pacijenata barem delimično bude budno tokom operacije, što ne bi trebalo da se dešava.

Video snimak ispovesti: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading