PUTINOVI CRNI DANI - Smrt "VELIKE VUČICE" KREMLJA vratiće Rusiju deset koraka unazad! Hvalila se da voli da UBIJA UKRAJINCE, pa SKONČALA!

Autor:

Svet

08.08.2022

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandant jedne od ruskih brigada u Ukrajini, velika Putinova

PUTINOVI CRNI DANI - Smrt "VELIKE VUČICE" KREMLJA vratiće Rusiju deset koraka unazad! Hvalila se da voli da UBIJA UKRAJINCE, pa SKONČALA!

Foto: Tanjug/AP, Twitter

Komandant jedne od ruskih brigada u Ukrajini, poznatija kao "vučica" Vladimira Putina, poginula je u raketnom napadu na Donbas. 

Olga "Korsa" Kačura (52), često se hvalila kako voli da ubija Ukrajince, a u Rusiji su je nazivali "hrabrom i mudrom ženom". 

Kačura je imala čin potpukovnika, a ubijena je odmah nakon što je ukrajinski projektil pogodio njen automobil dok se vozila u gradu Horlivka, u Donjeckoj oblasti Ukrajine, piše Njuzvik. 

Foto: Twitter/printscreen

Olga Kačura

Pristupila je redovima zaštitnika Donbasa još 2014. godine, saopštio je Prihodko.

Od tada je komandovala divizijom višecevnog raketnog bacača "Grad" u Gorlovki.

- Tragično je poginula hrabra i mudra žena, jedan od osnivača Narodne milicije DNR - napisao je gradonačelnik Prihodko na Telegramu.

Kako je saopšteno, Kačura je poginula tokom granatiranja Gorlovke, dok se vraćala sa položaja.

Njena jedinica je pucala na civile u regionu Donbasa, a Kačura se kasnije hvalila da je uživala u ubijanju Ukrajinaca u intervjuima na propagandnim kanalima Kremlja.

Kačura, za koju kažu da je rodom iz Ukrajine i da je radila u policijskoj upravi Horlivka, navodno je prešla na prorusku stranu 2014. nakon što je Putin podstakao pobunu pobunjenika u Donbasu.

 

 

Često bi se maskirala u pripadnike regularnih ukrajinskih snaga da bi počinila ratne zločine kako bi ih diskreditovala, navode ukrajinske oružane snage, prenosi "Dejli mejl".

- Kačura je bila kriva za granatiranje gradova Donbasa i smrt civila - rekao je ukrajinski novinar Denis Kazanski. U Ukrajini je u odsustvu osuđena na 12 godina zatvora.

Putinova "vučica" 

Ona je postala jedan od poslednjih ruskih visokih oficira koji su ubijeni u Ukrajini usred brutalne invazije ruskog predsednika na zemlju, koja je dovela do toga da su ukrajinske snage postavile žestoku odbranu svoje zemlje.

Kačura je 97. poznati oficir koji je ubijen u Putinovom ratu u Ukrajini.

Putin je Kačuri dodelio posthumno priznanje Heroja Rusije - najviše priznanje Kremlja - "za hrabrost i herojstvo koje je iskazala u vršenju vojne dužnosti".

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Margarita Simonjan, šefica sankcionisane mreže RT, rekla je: „Legendarna Korsa je umrla u Horlivki... Neka počiva u miru...

„Šef Putin dodelio je Korsi titulu Heroja Rusije. Tako bi trebalo da bude. Ovo su naši zajednički heroji"

Majka dvoje dece je više puta ranjena u prethodnim napadima. Imala je čin pukovnika u snagama DNR od 2015.

Vest o smrti Kačure usledila je nakon što je na frontu prošlog meseca stradala Anastasija Savickaja (35) koja je imala čin kaplara. Bila je majka dvoje dece, a nakon njene smrti ruski mediji govorili su o njoj kao o “pravoj heroini”.

Sahranjena je 13. jula u rodnom Volgogradu, gradu na jugozapadu Rusije.

Savickaja je bila deo ruske vojske od osamnaeste godine, a u Ukrajinu je otišla samoinicijativno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading