BORBA ZA ARČIJA IMA TRAGIČAN KRAJ! Dečak je isključen sa aparata, a majka je ostala neutešna: ON JE BIO SRCE NAŠE PORODICE (VIDEO)

Autor:

Svet

06.08.2022

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arči Batersbi je preminuo u bolnici danas u 12.15 časova okružen porodicom nakon što je tretman za održavanje života povučen jutros u 10 sati.

BORBA ZA ARČIJA IMA TRAGIČAN KRAJ! Dečak je isključen sa aparata, a majka je ostala neutešna: ON JE BIO SRCE NAŠE PORODICE (VIDEO)

Foto: YouTube/Printscreen

Arči Batersbi

Ispred Kraljevske londonske bolnice u Vajčepelu u istočnom Londonu, gde se nesrećni dečak Arči lečio, njegova majka Holi Dens i tetka Ela Karter su objavile javnosti da je dečak, čiji je slučaj ceo svet pratio, isključen sa aparata i umro. 

- Naša je najveća tuga da vam kažemo sve da je Arči prošao danas u 12.15. Mogu li samo da kažem da sam najponosnija mama na svetu, tako lep mali dečak, i borio se do samog kraja – a ja sam tako ponosna što sam njegova mama - rekla je Holi.

Foto: YouTube/Printscreen

Arčijeva porodica neutešna

Srca pristunih su se slomila kada je Arčijeva majka opisala njegove poslednje trenutke. 

- U 10 sati su mu skinuli sve lekove. Cela njegova statistika ostala je potpuno stabilna dva sata dok nije smanjila ventilaciju, a onda je postao potpuno plav. Nema apsolutno ništa dostojanstveno gledati kako se član porodice ili dete guši. Nijedna porodica ne bi trebalo da prolazi kroz ono što smo mi prošli, to je varvarski - zaključila je neutešna majka. 

Foto: YouTube/Printscreen

Arči Batersbi

Članovi porodice tešili su jedni druge dok su se rasplakali, pre nego što su se okrenuli i napustili to područje.

Uzrok Arčijeve kome

Dvanaestogodišnjak je bio u komi od kada ga je majka pronašla onesvešćenog 7. aprila i održavan je u životu kombinacijom medicinskih intervencija, uključujući ventilaciju i lečenje lekovima, u Kraljevskoj bolnici u Londonu u Vajtčepelu.

Foto: YouTube/Printscreen

Arčijeva porodica

Njegova porodica veruje da je možda učestvovao u onlajn Tiktok izazovu nakon što ga je majka pronašla onesvešćenog sa vrpcom omotanom oko vrata.

Glavni medicinski službenik Barts Health NHS Trust Alistair Chesser rekao je:

- Arči Batersbi je preminuo u subotu popodne u Kraljevskoj londonskoj bolnici nakon što je lečenje povučeno u skladu sa sudskim odlukama o njegovom najboljem interesu. Članovi njegove porodice bili su pored kreveta i naše misli i iskreno saučešće ostaju sa njima u ovom teškom trenutku. Želim da se zahvali medicinskom osoblju i pomoćnom osoblju na odeljenju intenzivne pedijatrijske nege koji su brinuli o Arčiju nakon njegove strašne nesreće. Pružili su visokokvalitetnu negu sa izuzetnim saosećanjem tokom nekoliko meseci u često teškim i uznemirujućim okolnostima. Ovaj tragični slučaj ne samo da je uticao na porodicu i njegove staratelje, već je dirnuo srca mnogih širom zemlje.

Neutešna majka

Arčijeva majka, Holi Dens, rekla je sinoć da je 'slomljena', ali je uradila sve što je obećala Arčiju da će učiniti u svojoj borbi da mu da više vremena.

- Bilo je stvarno teško. Uprkos tvrdom i snažnom licu i izgledu očigledno pred kamerama do sada, bila sam slomljena. Arči je zaista srce naše porodice, toliko je voljen. Ostavlja uticaj gde god da krene. On je simpatičan dečak. Veoma šaljiv - samo je srećan sve vreme - pričala je o njemu. 

Nakon što se borila da održi tretman za održavanje života u nadi da će se oporaviti uprkos tome što su brojni stručnjaci svedočili suprotno, porodica je juče izgubila poslednju bitku da ga premesti u hospis da umire „mirno“, nakon što su lekari rekli da je to previše rizično.

Njegovi najmiliji su se nadali da će mu biti bolje, ali su lekari u aprilu upozorili da ima male šanse da se oporavi, pre nego što su rekli da veruju da je 'mrtvo moždano stablo' - što se smatra neizlečivim. Uzastopni sudovi su čuli da sve Arčijeve telesne funkcije zavise od bolničke mašinerije.

U čast Arčiju

Počasti cveća i sveća počinju da se ostavljaju ispred Kraljevske londonske bolnice u čast Arčiju. Prijatelji porodice i pristalice njihove kampanje okupili su se u znak solidarnosti ispred njenog ulaza.

Šeli Elijas (43) rekla je da je došla u Kraljevsku bolnicu u Londonu jer je 'želela da njegova mama Holi i porodica znaju da mislim na njih'.

Gospođa Elias, majka dvoje dece iz Stepnija, u istočnom Londonu, koja je rekla da maglovito poznaje Arčijevu majku, donela je cveće, čestitku i sveće.

- Nisam znala šta da napišem jer ne postoje reči koje će otkloniti bol. Samo sam želeo da mama i njena porodica znaju da sam tu za njih - rekla je ona. 

Sveće su treperile u obliku slova 'A' i takođe su formirale ljubavno srce oko kartice sa Arčijevim imenom u improvizovanoj počasti na statui ispred bolnice.

Napravili su ga prolaznici koji su rekli da žele da pokažu svoju podršku.

Video izjava Arčijeve majke: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading