JOŠ JEDNA AUTOBUSKA NESREĆA U KOMŠILUKU: Poginulo 4 putnika u Bugarskoj - prošle godine stradalo 46 u jednom udesu

Autor:

Svet

06.08.2022

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje četiri osobe poginule su danas, a osam je povređeno u udesu autobusa koji se dogodio u Bugarskoj, saopštili su zvaničnici.

JOŠ JEDNA AUTOBUSKA NESREĆA U KOMŠILUKU: Poginulo 4 putnika u Bugarskoj - prošle godine stradalo 46 u jednom udesu

Foto: Tanjug/AP

Autobus je vraćao turiste iz Rumunije sa izleta u Istanbulu kada je udario u auto parkiran pored autoputa koji povezuje Veliko Tarnovo sa lukom Ruse u Bugarskoj, saopštila je lokalna policija, prenosi AP.

Nakon što je udario u auto, autobus se zakucao u drvo. Tri osobe su poginule na licu mesta, dok je četvrta nešto kasnije podlegla povredama.

U autobusu su se u trenutku nesreće nalazila 24 putnika i dvojica vozača. Vlasti su pokrenule istragu o uzroku udesa, navodi AP.

Ovo je druga autobuska nesreća koja se desila u blizini Sbije. Naime, u nesreći u hrvatskoj u kojoj je autobus iz Poljske sleteo sa puta poginulo je najmanje 12 ljudi, dok je desetine teško povređeno.

Podsećamo, 23. novembra prošle godine, najmanje 46 osoba, većinom turista iz Severne Makedonije, poginulo je pošto se zapalio autobus na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj.

Među žrtvama je 12 dece. Sedmoro preživelih je prevezeno u bolnicu zbog opekotina. Povređen je i državljanin Srbije iz Preševa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading