NOVI VAZDUŠNI NAPADI: Sirene u izraelskim gradovima

Autor:

Svet

06.08.2022

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se ponovo jutros u izraelskim gradovima u blizini pojasa Gaze.

NOVI VAZDUŠNI NAPADI: Sirene u izraelskim gradovima

Foto: Tanjug/AP

Za sada nema informacija o povređenima ni materijalnoj šteti, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelska vojska saopštila je da je rano jutros izvela nove vazdušne napade na raketne položaje palestinskog Islamskog džihada.

Istovremeno, vojska je saopštila da je tokom noći uhapsila 20 osumnjičenih u racijama širom Zapadne obale, uključujući 19 Palestinaca za koje se sumnja da su povezani sa palestinskom grupom Islamski džihad. Oni su prebačeni u izraelske bezbednosne službe na ispitivanje.

Islamski džihad je u saopštenju naveo da je juče jedan od njegovih visokih lidera Tajsir Al Džabari ubijen u izraelskom napadu. Bio je komandant u brigadi Kuds, oružanom krilu Islamskog džihada, navodi grupa, i član njenog Vojnog saveta.

 


Među izraelskim snagama koje su izvele racije nije bilo povređenih.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je najmanje 15 ljudi ubijeno, uključujući petogodišnju devojčicu, a 55 drugih je ranjeno u napadima koje su izvele izraelske snage.

Izrael je saopštio da su na meti bili ciljevi Islamskog džihada i da je u jednom od napada ubijen ii visoki komandant palestinskog pokreta Islamski džihad.

Izraelska vojska navela je da je gađala ciljeve u Gazi nakon višednevnih tenzija nastalih zbog hapšenja lidera palestinskih militanata Basama al Sadija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading