TRAGEDIJA U BEČU: Dvojica dečaka odvela policiju do mrtvih tela majke i sestre

Autor:

Svet

05.08.2022

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Portparol policije Markus Ditrih je rekao Austrijskoj novinskoj agenciji (APA) kako se "sumnja na ubistvo", po onome što je policija zatekla u stanu.

TRAGEDIJA U BEČU: Dvojica dečaka odvela policiju do mrtvih tela majke i sestre

Foto: Tanjug/AP

Austrijska policija

U bečkom stambenom okrugu Mariahilf u stanu u ulici Molardgase, austrijska policija je juče pronašla dva mrtva ženska tela: 32-godišnje žene i njene 14-godišnje ćerke.

U spavaćoj sobi, ležeći na stomaku, izvestila je danas bečka policija i preneli gotovo svi austrijski mediji, koji posebno ističu jezivi način kako je došlo do tog stravičnog otkrića, prenosi Telegraf.rs.

Kako je u petak izvestila policija, dvojica braće starosti 7 i 9 godina, došla su u četvrtak posle podne sami u lekarsku ordinaciju za očne bolesti. Kada je lekarka videla da su dečaci sami, bez nadzora njihove majke, to joj je bilo sumnjivo, te je odmah pozvala policiju. Dečaci su policajce potom odveli do svoga stana. Kada je policija negde oko 17.15 sati ušla u stan, primetila je da je stan otključan i isprva nikoga nisu videli. Jedino je spavaća soba bila zaključana. Kada su je uspeli da otključaju, naišli su na jeziv prizor: dva mrtva ženska tela.

Portparol policije Markus Ditrih je rekao Austrijskoj novinskoj agenciji (APA) kako se "sumnja na ubistvo", po onome što je policija zatekla u stanu. Uzrok smrti i kako je i zašto do nje došlo sada su predmet Državne kancelarije kriminalističke policije u Beču, koji je preuzeo istragu. To su vesti od danas pre podne.

Više vesti o navedenom slučaju danas posle podne je preneo austrijski dnevni list Kronen Cajtung, koji piše kako je policija u potrazi za 49-godišnjim Tunižaninom, koji je bio prijatelj i navodno živeo sa ubijenom 32-godišnjom ženom, inače mađarskom državljankom.

Na adresi, na kojoj je prijavljen, policija nije pronašla osumnjičenog 49-godišnjaka. Za sada mu se gubi svaki trag. Deca su policiji rekla da su ga poslednji put videla u sredu uveče. I da ga u četvrtak ujutru kada su se probudili nisu više videli. Dakle, kako pišu mediji, dečaci su u četvrtak do kasno posle podne dok nisu otišli u lekarsku ordinaciju, bili prepušteni sami sebi.

O dečacima trenutno brine bečki Centar za krizne intervencije. Nadležni organi vlasti naredili su obdukciju, koja je u toku, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti dvaju mrtvih ženskih tela, piše bečki Krone. Ali i bez obdukcije, mediji već pišu o sumnji na dvostruko ubistvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading