ZAOŠTRAVANJE odnosa između Kine i Amerike na VRHUNCU! Peking PREKINUO diplomatske odnose sa Vašingtonom!

Autor:

Svet

05.08.2022

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina je odlučila da uvede drastične mere protiv Amerike u znak protesta posete predsedavajuće američkog Kongresa Nensi Pelosi.

ZAOŠTRAVANJE odnosa između Kine i Amerike na VRHUNCU! Peking PREKINUO diplomatske odnose sa Vašingtonom!

Foto: Tanjug/AP

Peking je prekinuo komunikaciju sa Vašingtonom u nekoliko oblasti u znak protesta zbog posete Nensi Pelosi Tajvanu.

Kina je odlučila da prekine diplomatske odnose sa SAD u brojnim vojnim i civilnim oblastima, saopštilo je u petak Ministarstvo spoljnih poslova. Prekid veza način je Pekinga da uzvrati za ovonedeljnu posetu predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu, prenose beogradski mediji. 

Foto: Tanjug/AP

Nensi Pelosi

Ministarstvo je objavilo spisak oblasti u kojima više neće biti komunikacije između kineskih i američkih zvaničnika. To uključuje radne sastanke između odeljenja odbrane, konsultacije o pomorskoj bezbednosti, saradnju u oblasti ilegalne migracije, sudsku pomoć, transnacionalni kriminal, kontrolu droga i klimatske promene. Planirani telefonski razgovor između visokih vojnih komandanata dva naroda takođe je otkazan, navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading