RUSIJA TRAŽI 100.000 VOJNIKA OD KIM DŽONG UNA?! Britanci podigli veliku prašinu, TVRDE DA JE PUTIN OČAJAN!

Autor:

Svet

05.08.2022

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin navodno razmišlja da traži pomoć od lidera Severne Koreje da mu pomogne u sprovođenju vojne operacije u Ukrajini.

RUSIJA TRAŽI 100.000 VOJNIKA OD KIM DŽONG UNA?! Britanci podigli veliku prašinu, TVRDE DA JE PUTIN OČAJAN!

Foto: Tanjug/AP

Kako tvrde strani mediji, on bi tražio pomoć u vidu vojnih snaga, odnosno da Kim Džong-Un pošalje 100.000 vojnika za borbena dejstva u Ukrajini.

Zauzvrat, "očajni Putin" kako ga opisuje "Dejli mejl" u tekstu, u tom slučaju bi ruski predsednik uputio pomoć Severnoj Koreji u vidu hrane i energenata.

Zvanični Pjongjang je navodno posredstvom diplomatskih kanala naveo da je spreman da pomogne ruskim snagama u Ukrajini, javlja novinska agencija "Regnum".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Prema nezvaničnim informacijama, te snage bi bile angažovane na teritoriji Donjecka i Luganska, čiju nezavisnost je nedavno priznala upravo Severna Koreja.

- Spremni smo da pošaljemo 100.000 vojnika u Donbas, odnosno da prebacimo tamo taktičke jedinice - navodi se u izveštaju medija.

Vojni stručnjak pukovnik Igor Korotčenko smatra da na ovu ponudu ne bi trebalo gledati negativno.

- Zašto bismo se stideli da prihvatimo ruku prijateljstva koju nam je pružio Kim Džong-un? Postoje izveštaji da je 100.000 dobrovoljaca iz Severne Koreje. Najvažnija stvar je da su motivisani - kazao je Kortočenko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Перагеније

05.08.2022 13:17

Хахахаха, енглески хумор је врх! Амерички генерал им објашњава да су људи на одмору и да кад се врате све ће почистити, ал' енглези су постали аутистични. Хехе, немоћ...