PANIKA U EVROPI! Majke zabrinute zbog sve većeg broja izbodenih devojaka u noćnim klubovima MEDICINSKIM IGLAMA!

Autor:

Svet

05.08.2022

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je više devojaka koje su u noćnim klubovima u Španiji izbodene medicinskim iglama, a taj trend uočen je i u drugim evropskim zemljama.

PANIKA U EVROPI! Majke zabrinute zbog sve većeg broja izbodenih devojaka u noćnim klubovima MEDICINSKIM IGLAMA!

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija

Nakon Velike Britanije i Francuske, i Španija je prijavila prve slučajeve devojaka koje su u noćnim klubovima izbodene medicinskim iglama.

Španska policija je kod trinaestogodišnje devojčice koju su roditelji doveli u bolnicu nakon što je u diskoteci osetila ubod nečim oštrim pronašla ekstazi u organizmu.

Sve se dogodilo u Hihonu, gradu na severu, a ovakvi slučajevi dešavali su se i u drugim evropskim gradovima.

Kako prenose mediji u Španiji, ministarka pravde Pilap Ljop pozvala je sve kojima se dogodilo nešto slično da prijave slučaj i nazvala ovo "ozbiljnim činom nasilja nad ženama".

Policiji do sada nije prijavljena krađa ili seksualno nasilje povezano sa ubadanjem iglama.

Španske zdravstvene vlasti saopštile su da ažuriraju svoje protokole kako bi poboljšale mogućnost otkrivanja bilo kakvih supstanci koje su eventualno ubrizgane žrtvama. Protokoli toksikološkog skrininga zahtevaju analizu krvi ili urina u roku od 12 sati od sumnje na napad - rekla je Ljop.

Prvi slučajevi u Velikoj Britaniji i Francuskoj

Na jugozapadu Francuske, tokom Bajonskog festivala, kojem je prošle nedelje u gradu blizu granice sa Španijom prisustvovalo oko 1.2 miliona ljudi, prijavljen je niz napada iglom.

Zamenica tužioca Bajona Karolin Parizel rekla je da su 124 osobe obavile lekarski pregled nakon što su prijavile potencijalne napade iglom. Oni su uključivali i žene i muškarce. Jedanaest je podnelo tužbe.

Prošlog meseca, francuski tužioci su optužili 20-godišnjeg muškarca u južnoj Francuskoj u vezi sa nizom napada iglom.

U Britaniji je 2021. prijavljen nalet slučajeva uboda igle. U novembru, 19-godišnja britanska studentica Sara Bakl rekla je za CBS njuz da je bila u klubu sa svojim prijateljima kada je nešto pošlo po zlu.

- Počela sam da vrištim, a zatim da povraćam i gubim svest, pa sam dolazila sebi. Bilo je užasno - rekla je Bakl za CBS njuz.

- Moji prijatelji su tada rekli: 'Ne, nešto stvarno, stvarno nije u redu... Nije popila previše. Ovo je nešto sasvim drugo - istakla je Barkl.

Prijatelji su je odveli u bolnicu, gde se sledećeg jutra probudila i nije se sećala šta se dogodilo prethodne noći. Ruka joj je pulsirala, a modrica se proširila i u sredini je imala nešto što je odgovaralo ubodu igle.

- Kada sam razgovarala sa policijom, i njima je to bilo veoma čudno, a stručnjak koji radi sa policijom je pogledao i rekao: 'Pa, to definitivno izgleda kao ubod iglom. -

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading