AMERIKA OVO NIJE OČEKIVALA! Dve najveće naftne sile pokvarile planove SAD!

Autor:

Svet

03.08.2022

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva najveća izvoznika nafte na svetu, Rusija i Saudijska Arabija, postigla su dogovor da u oktobru ove godine održe sednicu međuvladine komisije o trgovinsko-ekonomskoj saradnji.

AMERIKA OVO NIJE OČEKIVALA! Dve najveće naftne sile pokvarile planove SAD!

Foto: Tanjug/AP

Energetika

Aleksandar Novak, potpredsednik Vlade Rusije, rekao je da su Rusija i Saudijska Arabija postigle dogovor da u oktobru održe sednicu međuvladine komisije o trgovinsko-ekonomskoj saradnji, prenosi "Sputnjik".

Dva najveća izvoznika nafte na svetu na taj način direktno guraju "prst u oko" Sjedinjenim Američkim Državama koje u ovom trenutku pokušavaju na sve načine da smanje prihode Rusije od izvoza nafte usled rata u Ukrajini koji je počeo 24. februara 2022. godine.

- U okviru posete Rijadu (krajem jula) razgovarali smo o našoj bilateralnoj saradnji, kao i u formatu OPEK+. O konkretnim projektima u različitim sferama. To su, pre svega, zajednički projekti u energetici, transportu, komunalnom sektoru, razvoju obnovljivih izvora energije, nafti, gasu i hemiji - saopštio je Novak.

On je naveo da je za sredinu oktobra planirana organizacija međuvladine komisije Rusije i Saudijske Arabije. Pored toga, ministar je istakao da se globalna potražnja za naftom oporavila do nivoa pre pandemije. On primećuje oporavak potražnje, uključujući i u Kini.
U ovom trenutku, prema pisanju ruskog Sputnjika, Sjedinjene Američke Države pokušavaju da smanje prihode Rusije od prodaje nafte, i između ostalog, da odrede gornju granicu cene ruske nafte, prenosi Mondo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading