DRUGI ČOVEK AL KAIDE UBIJEN? Bajden će se vanredno obratiti naciji, mediji otkrili detalje specijalne akcije CIA

Autor:

Svet

01.08.2022

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodno ubijen proteklog vikenda u napadu američkog drona na jedan stambeni objekat na području glavnog grada Avganistana Kabula.

DRUGI ČOVEK AL KAIDE UBIJEN? Bajden će se vanredno obratiti naciji, mediji otkrili detalje specijalne akcije CIA

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden na udaru

Američki predsednik Džo Bajden, iako i dalje pozitivan na koronavirus, obratiće se noćas naciji iz Bele kuće kako bi sugrađane izvestio o, kako je saopšteno iz Bele kuće, "uspešnoj protivterorističkoj operaciji".

U saoštenju nema detalja o toj akciji , ali američki mediji iz nezvaničnih izvora saznaju da je reč o likvidaciji suosnivača Al Kaide Ajmana Al Zavahrija.

Kako je prenela novinska agencija AP, Zavahri je navodno ubijen proteklog vikenda u napadu američkog drona na jedan stambeni objekat na području glavnog grada Avganistana Kabula. Specijalnu operaciju je, kako javlja Politiko, predvodila CIA.

Al Zavahri je Al Kaidu vodio s Osamom bin Ladenom, koji je likvidiran u američkoj akciji u Pakistanu 2011. godine, a nakon bin Ladenova ubistva preuzeo je vođstvo nad ovom terorističkom mrežom koja je, između ostalog, odgovorna za napade na kule Svetskog trgovačkog centra 11. septembra 2001. godine u Njujorku, nav

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Neko

02.08.2022 08:04

Prvi terorista u svetu objavio da je ubio drugog u Al Kaidi...