CELO OSTRVO PRIČA O OVOM SKANDALU: Kraljevska porodica uzela ogroman novac od Bin Ladenove familije?

Autor:

Svet

30.07.2022

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodno je princ Čarls primio donaciju od milion evra od polubrata Osame bin Ladena.

CELO OSTRVO PRIČA O OVOM SKANDALU: Kraljevska porodica uzela ogroman novac od Bin Ladenove familije?

Foto: Tanjug/AP

Princ Čarls je navodno primio milion funti, što je nešto oko 1.190.000 evra za njegovu humanitarnu organizaciju od porodice Osame bin Ladena, prema izveštaju Sundej Tajmsa. Princ je navodno primio novac od Bakra bin Ladena, glave porodice, i njegovog polubrata Šafika. Oni su polubraća Osame bin Ladena, idejnog tvorca napada na Ameriku 11. septembra.

Sandej tajms tvrdi da je princ Čarls sreo Bakra bin Ladena (76) u privatnoj kući u Klarens hausu u Londonu 30. oktobra 2013. pre nego što je posredovao u dogovoru.

Princ je prihvatio donaciju iako su se svi uz njegovog okruženja usprotivili, kao i zaposleni u njegovoj organizaciji Dobrotvorna fondacija princa od Velsa gde je novac navodno deponovan. Prema The Sandej Tajmsu, nekoliko savetnika je pozvalo princa da vrati novac. Jedan od osoblja navodno je rekao princu da zadržavanje novca "ne bi bilo dobro nikome".

Međutim, Tajms tvrdi da je princ Čarls smatrao da bi bilo "previše neprijatno" da vrati novac. Jedan od zaposlenih koji se suočio s princom po tom pitanju je navodno bio "ućutkan".

Drugi je navodno rekao princu da bi narušio reputaciju ako se "njegovo ime pojavi u istoj rečenici" sa Osamom bin Ladenom, koji je odgovoran za smrt 67 Britanaca i hiljada Amerikanaca koji su poginuli u napadima 11. septembra.

Međutim, prema rečima Sir Iana Češirea, predsednika PVCF-a, donaciju je "u potpunosti" dogovorilo pet poverenika dobrotvorne organizacije u to vreme. Nema naznaka da su Bakr ili Šafik bin Laden sponzorisali ili bili umešani u bilo koje terorističke akte, prenosi Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading