UNIŠTEN KRAKEN U HARKOVSKOJ OBLASTI! Težak udarac za Kijev: Zbrisan elitni bataljon, likvidirano više od 30 vojnika!

Autor: Republika

Svet

30.07.2022

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je likvidirano preko 30 vojnika prilikom napada na bataljon "Kraken" u Harkovskoj oblasti.

UNIŠTEN KRAKEN U HARKOVSKOJ OBLASTI! Težak udarac za Kijev: Zbrisan elitni bataljon, likvidirano više od 30 vojnika!

Foto: Tanjug/AP;Shutterstock

Ruska vojska je "iskanderima" gađala položaje bataljona "Kraken" i tom prilikom je likvidirano više od 30 vojnika, a uništeno je i deset jedinica vojne tehnike.

Ekstremisti "Krakena" bili su smešteni u hangarima lokalnog mesnog kombinata u području grada Bogoduhov u Harkovskoj oblasti.

Oružane snage Rusije su 28. jula uveče raketama velike preciznosti likvidirale preko 150 pripadnika ukrajinske vojske.

"Direktnim pogotkom je uništen vojni železnički ešalon na stanici Krasnoarmejsk u DNR koji je prevozio elitni jurišni bataljon prve odvojene brigade predsednika Ukrajine. Na mestu je likvidirano preko 140 ekstremista. Još oko 250 militanata je zadobilo povrede različitog stepena. Sva vojna tehnika, koja se nalazila u ešalonu, je onesposobljena", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska PVO je tokom proteklog dana oborila 13 ukrajinskih dronova. Presretnuto je šest projektila ispaljenih iz višecevnih raketnih sistema, kao i dve balističke rakete "Točka U" u Hersonskoj oblasti, dok su ruski lovci oborili ukrajinski avion MiG-29 u području Krivog Roga.

Rat u Ukrajini traje od 24. februara, kada je Rusija krenula u invaziju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading