BLINKEN PROTIV PREDLOGA ZELENSKOG I KONGRESA SAD: Američki državni sekretar ne priznaje Rusiju kao "državnog sponzora terorizma"

Autor:

Svet

30.07.2022

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni sekretar Entoni Blinken opire se pozivima Kongresa te zemlje i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da prizna Rusiju kao "državnog sponzora terorizma", piše Njujork tajms.

BLINKEN PROTIV PREDLOGA ZELENSKOG I KONGRESA SAD: Američki državni sekretar ne priznaje Rusiju kao "državnog sponzora terorizma"

Foto: Tanjug/AP

„Već nekoliko nedelja, Entoni Blinken je pod pritiskom da zvanično proglasi Rusiju 'državnim sponzorom terorizma'... Ali uprkos emotivnoj privlačnosti [termina], Blinken se opire potezu koji bi ga mogao primorati da uvede sankcije sa Rusijom. “, piše list.

Ranije je Senat SAD usvojio rezoluciju kojom se od Stejt departmenta poziva da prizna Rusiju kao „državnog sponzora terorizma“, prenosi Ridus.

Napominje se da je rezolucija samo savetodavne prirode i da nije obavezujuća.

Ovom koraku prethodio je apel Zelenskog, koji je od američkog lidera Džoa Bajdena zatražio da Ruskoj Federaciji da status „sponzora terorizma“.

Vojni ekspert Vasilij Dandikin smatra da samo UN imaju pravo da donose takve odluke, ali se to tamo neće dogoditi, prenosi TASS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading