HOROR! Sedam pasa RASTRGLO PENZIONERA na trotoaru! Vlasnik optužen za ubistvo, a evo i kolika mu ROBIJA preti!

Autor:

Svet

28.07.2022

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan Teksašanin uhapšen je nakon što je njegovih sedmoro pasa nasmrt izujedalo 71-godišnjeg čoveka koji je išao u prodavnicu.

HOROR! Sedam pasa RASTRGLO PENZIONERA na trotoaru! Vlasnik optužen za ubistvo, a evo i kolika mu ROBIJA preti!

Foto: Printskrin/Youtube/NBC News

Žrtva, identifikovana kao Fredi Garsija, krenuo je 18. jula oko 13.30 u prodavnicu u Freznu, južno od Hjustona, kad su ga napali psi. Policija je došla na mesto napada i Garsija je prevezen u bolnicu u Hjustonu, ali je kasnije proglašena njegova smrt, preneo je "Ju-es-ej tudej".

Šerif Erik Fegan rekao je na konferenciji za štampu da je Garsija išao trotoarom i da “nije uradio ništa da isprovocira životinje” koje su ga napale "bez razloga".

Ovo je tragičan incident – rekao je Fegan. Četvoro pasa uhvaćeno je odmah nakon napada dok je još troje uhvaćeno kasnije.

Svih sedmoro pasa su mešavine pit bula. Zvaničnici su inicijalno mislili da je u pitanju čopor lutalica, ali je istragom utvrđeno da svih sedmoro pasa pripadaju jednoj osobi.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/NBC News

Jedan od pasa koji je usmrtio nesrećnog čoveka

 

Kad su uhvaćena poslednja tri psa, ona su pronađena u dvorištu komšije, 47-godišnjeg Semjuela Kartrajta. On je rekao da psi ne pripadaju njemu i da je pozvao službu za životinje čim ih je video u dvorištu. Ispričao je da ima oko 20 lutalica u kraju i da ih "ljudi prosto tu ostavljaju".

U petak je šerifova kancelarija objavila da je Kartrajt uhapšen i optužen za smrt Garsije, nakon što su istražitelji saznali da je on vlasnik svih pasa odgovornih za napad.

Trenutno je u pritvoru pod optužbom za napad pasa koji je za posledicu imao smrt, a kaucija mu je određena na 100.000 dolara. Prema Lilijaninom zakonu iz 2007, vlasnik psa može da bude odgovoran ako njegova životinja nanese povrede ili uzrokuje smrt u neisprovociranom napadu. Svakom ko je osumnjičen u takvom slučaju prete između dve do 20 godina zatvora i novčana kazna od 10.000 dolara, piše SrbijaDanas.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading