RUSI SPRŽILI AMERIČKO NAORUŽANJE: Uništili preko sto američkih HIMARS-a, pobili UKRAJINCE I PLAĆENIKE!

Autor:

Svet

27.07.2022

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadom vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništeno je skladište raketa HIMARS, koje je Ukrajini isporučila Amerika.

RUSI SPRŽILI AMERIČKO NAORUŽANJE: Uništili preko sto američkih HIMARS-a, pobili UKRAJINCE I PLAĆENIKE!

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je skladište municije u Ukrajini bilo meta napada u kojima su ubijene ukrajinske snage i strani borci.

- Ruske snage su gađale skladište municije u Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine, uništivši preko 100 američkih raketa HIMARS - navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane u sredu.

Udar na skladište municije u kome je bilo pohranjeno naoružanje koje je Amerika dopremila Ukrajini, potpuno je spržilo više od sto projektila namenjenim raketnom sistemu HIMARS.

Foto: Youtube printscreen

Uništeno skladište

- Udar Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na skladište municije u blizini naselja Ljubimovka u Dnjepropetrovskoj oblasti je 24. jula uništio više od sto projektila za višestruki raketni sistem HIMARS američke proizvodnje - navodi se u izveštaju ministarstva, prenosi Mondo.

Tom prilikom, kako navode iz ministarstva, poginulo je 120 ukrajinskih vojnih lica koji su čuvali objekat, kao i strani plaćenici i tehnički stručnjaci.

Saopštenje je usledilo nakon izveštaja ruskog Ministarstva odbrane od ponedeljka u kom se tvrdi da je Moskva gađala i uništila oružje koje je isporučilo SAD, uključujući tešku artiljeriju u zapadnoj Ukrajini, koristeći "pomorsko visoko precizno oružje dugog dometa".

Ministarstvo odbrane Rusije takođe je u sredu izvestilo da su njene snage izvele udare na ukrajinsko vojno osoblje i opremu u 142 okruga, uništivši niz haubica i artiljerijskih vodova. Prema podacima ministarstva, Ukrajina je do sada izgubila preko 760 višecevnih raketnih sistema (MLRS) i više od 3.200 artiljerijskih oruđa od početka neprijateljstava u februaru.

Podsetimo, Amerika je isporučila Ukrajini 16 sistema HIMARS 22. jula kojima su ukrajinske trupe izvršile udar na jedini most preko Dnjepra u Hersonskoj oblasti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading