Ova zemlja se SPREMA ZA RAT! Tvrde da su sledeća meta Vladimira Putina! Premijerka upozorava da ih razara mesečna inflacija od ČAK 32 ODSTO!

Autor:

Svet

26.07.2022

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Moldavije Natalija Gavrilita u razgovoru za CNN izrazila je zabrinutost da bi ta zemlja mogla biti sledeća meta ruske invazije.

Ova zemlja se SPREMA ZA RAT! Tvrde da su sledeća meta Vladimira Putina! Premijerka upozorava da ih razara mesečna inflacija od ČAK 32 ODSTO!

Foto: Tanjug/AP

- Zabrinuti smo, naravno. Rizik postoji. To je za sada još uvek hipotetički scenario, ali ako ruske snage krenu prema jugozapadu i prema Odesi, tada ćemo, naravno, biti itekako zabrinuti - rekla je premijerka Moldavije.

- To je jako teška situacija, ne samo za Moldaviju nego za svaku malu zemlju, svaku državu koja se oslanja na međunarodni poredak zasnovan na pravilima. Ako neka država može da pokrene rat aneksije bez obaziranja na međunarodno pravo, tada niko nije siguran i mislim da bi mnoge države trebalo da budu zabrinute - dodala je.

Premijerka je rekla i da Moldavija ima "tešku istoriju u komplikovanoj oblasti" sveta i dodala da je rat u Ukrajini naneo štetu njenoj ekonomiji.

- Nakon Ukrajine, Moldavija je pretrpela najteže ekonomske posledice rata. Već beležimo jako visoku inflaciju, u junu je iznosila 32% - zaključila je premijerka.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading