"Što više NAORUŽAVATE KIJEV, rat će duže trajati"! VIKTOR ORBAN žestoko iskritikovao EU i DAO REŠENJE za prekid sukoba u Ukrajini!

Autor:

Svet

23.07.2022

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Samo rusko-američki razgovori mogu da okončaju sukob jer Rusija želi bezbednosne garancije koje samo Vašington može da pruži, rekao je Orban.

"Što više NAORUŽAVATE KIJEV, rat će duže trajati"! VIKTOR ORBAN žestoko iskritikovao EU i DAO REŠENJE za prekid sukoba u Ukrajini!

Foto: Tanjug/AP

Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je danas na pregovore između Vašingtona i Moskve o okončanju rata u Ukrajini, kritikujući "neefikasne sankcije i strategiju Evropske unije (EU)".

Orban, koji boravi danas u poseti Rumuniji u delu gde živi velika mađarska zajednica, ocenio je da se sukob u Ukrajini ne bi dogodio da je Donald Tramp i dalje predsednik SAD i Angela Merkel nemačka kancelarka.

- Sankcije, sa svojim razornim ekonomskim uticajem, "neće promeniti situaciju" i "Ukrajinci neće izaći kao pobednici - rekao je Orban, ocenivši da što više Zapad šalje oružje Ukrajini, to će rat duže trajati.

- Potrebna je nova strategija, koja bi trebalo da se fokusira na mirovne pregovore umesto na pokušaj pobede u ratu. EU ne sme da stane na stranu Ukrajinaca, već da se pozicionira" izmedju dva tabora - rekao je Madjarski premijer.

Prema njegovim rečima, samo rusko-američki razgovori mogu da okončaju sukob jer Rusija želi bezbednosne garancije koje samo Vašington može da pruži.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading