ZABOLI NOŽ U LEĐA! Rusi sklopili sporazum sa Ukrajinom, pa GRANATIRALI ODESU! SVETU PRETI KRIZA!

Autor:

Svet

23.07.2022

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon sklopljenog sporazuma između Kijeva i Moskve o izvozu određenih proizvoda iz crnomorskih luka, ruske snage napale su najvžaniju luku Odesu.

ZABOLI NOŽ U LEĐA! Rusi sklopili sporazum sa Ukrajinom, pa GRANATIRALI ODESU! SVETU PRETI KRIZA!

Foto: Printscreen/Twitter/igorlachen

Ukrajinska vojska objavila je da su ruske snage projektilima pogodile infrastrukturu u Odesi na jugu Ukrajine, zbog čega se postavlja pitanje kakva je budućnost sporazuma o deblokadi izvoza ukrajinskih žitarica iz crnomorskih luka koji je sklopljen u petak. 

Sporazum koji su sklopili Moskva i Kijev u petak trebalo je da omogući izvoz određenih proizvoda iz crnomorskih luka, uključujući i Odesu, koja je najvažnija luka. 

- Neprijatelj je krstarećim projektilima Kalibr napao morsku trgovačku luku Odesa - napisalo je južni komandni vrh ukrajinske vojske na Telegramu.

Foto: Tanjug/AP

Odesa

Dve su rakete pogodile infrastrukturu u luci, dok je druge dve raketa oborila ukrajinska protivvazdušna obrana.

Podsetimo, ukrajinski ministar infrastrukture Oleksandr Kubrakov je ranije optužio je prošle sedmice. Rusiju za "terorizam“ jer "drži kao taoce ljude na čitavom svetu“ tako što blokira izvoz žitarica iz Ukrajine. Kako kaže, Putinova namera je da isposluje ukidanje nekih sankcija protiv Moskve, a da zauzvrat dopusti izvoz hrane, prenosi Dojče Vele.

Ukrajinu koju zovu "žitnicom sveta“ pre rata je izvozila šest do sedam miliona tona žitarica mesečno. Prošlog meseca uspela je da izveze samo 2,2 miliona tona, prenosi Mondo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Boban

23.07.2022 13:06

Ako je ona " zitnica sveta" sa 6-7 miliona tona psenice,sta je onda drzava koja prodaje preko 20 miliona tone??? Jos malo cete objaviti da je poskupela tuzlanska so,zato sto prestala da se proizvodi u ukraini.

Valjevac

23.07.2022 15:27

Potpisali a evropa nije ukinula embargo nije rus ludi srbin

Valjevac

23.07.2022 16:34

Novinaraka izmisljanja i lazi. Propagande iz zapadnih tabora