Surova prognoza američkog pukovnika! UKRAJINSKE TRUPE SU PODBACILE - sukob je gotov za 30 dana! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.07.2022

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši pukovnik američke vojske i nekadašnji savetnik ministra odbrane SAD, Daglas Mekgregor dao je svoju prognozu sukoba u Ukrajini.

Surova prognoza američkog pukovnika! UKRAJINSKE TRUPE SU PODBACILE - sukob je gotov za 30 dana! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Daglas Mekgregor, bivši pukovnik američke vojske i nekadašnji savetnik ministra odbrane Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Milera, koji je tu funkciju obavljao za vreme predsedničkog mandata Donalda Trampa, smatra da će Rusija završiti sukob sa Ukrajinom u narednih 30 dana.

Foto: printscreen

Daglas Mekgregor

Mekregor ističe da Rusija sprema ofanzivu pomoću koje će okončati oružane sukobe na teritoriji susedne zemlje.

- Zelenski je sada zapravo lider. Tamo ima vojsku – nacionaliste koji pokušavaju da kontrolišu ono što je ostalo. Ali istina je da su ukrajinske trupe podbacile – ne mogu da povrate ono što su izgubile. Najveći deo ruske vojske je povučen. Odmarali su se i oporavljali poslednjih nekoliko nedelja. Oni se pripremaju za masovnu ofanzivu kako bi jednom zauvek okončali ovaj rat. Mislim da je vreme da se sve ovo što će Rusi učiniti - u roku od 30 dana.

- Niko u Evropi ne želi rat sa Rusima. Većina oružanih snaga ovih zemalja je čisto simbolična. Nisu se tukli decenijama. I definitivno nisu spremni da podnesu udarac Rusa. Ruska vojska je samo delovala nesposobno, ali sada vidimo da već 150 dana traje neprekidna borba sa ukrajinskim trupama i njihovo bukvalno uništenje. Dakle, niko ne želi da ima veze sa ovim ratom, Evropljani nisu spremni da ratuju. Mislim da su sledili Bajdenovu naredbu da Putinovu ostavku treba požuriti i da bi to izazvalo katastrofu u Rusiji. I verovali su u to. Sada imamo lekciju. Rusija ima mnogo resursa, možda najbogatija zemlja, i neće odustati. A Putinov rejting popularnosti ide kroz krov. Uostalom, on je branio Rusiju - rekao je Mekregor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading