JAHALA MRTVU ZVER I SLIKALA SE: Jezivim fotografijama prethodilo PREBIJANJE NAMUČENE AJKULE!

Autor:

Svet

22.07.2022

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojavio se snimak na kome se vidi kako ajkulu šutiraju i prevrću po obali.

JAHALA MRTVU ZVER I SLIKALA SE: Jezivim fotografijama prethodilo PREBIJANJE NAMUČENE AJKULE!

Foto: YouTube/Printscreen

Proteklih dana postale su viralne fotografije na kojima se vidi kako manekenka pozira na lešu morske nemani u Ohotskom moru u Rusiji, što je izazvalo burnu reakciju javnosti, budući da je ajkula bila mrtva u tom momentu i čitav prizor čini se grotesknim.

Reakcija javnosti je bila toliko oštra, da je ovaj Instagram model čak i morao da ugasi društvene mreže, jer je, kako je navela, dobijala preteće i osuđujuće poruke u velikom broju.

Na grupi na Telegramu može se videti jedan od ovih snimaka, a kada se utvrdi šta je prethodilo nastanku ovih fotografija sudbina ajkule je još tužnija.

Iako je devojka tvrdila da je ajkula bila živa u momentu kada ju je "uzjahala", ispostavilo se da je ova "zver" pre toga bila isprebijana i brutalnim šutiranjem i prevrtanjem po obali, tik uz more, ubijena.

Riba je pre toga izvučena na obalu i između ostalog udarana toljagom po glavi i ostavljena na plaži, baš takvu, našli su je manekenka i fotograf i rešili da iskoriste za svoj morbidni "foto sešn".

Vladimir Burmatov, predsednik Komiteta za ekologiju ruske Dume se takođe umešao u situaciju. On je izrazio svoje ogorčenje zbog krvoločnog ubistva životinje, piše Komsomolskaja pravda.

Naravno, ovo što se desilo je neprihvatljivo sa stanovišta zakonodavstva. Upecane ribe moraju da se puste nazad. Prvo, ajkula je takođe deo ekosistema, a takav tretman je, ponavljam, neprihvatljiv u odnosu na životinjski svet. Drugo, akti nasilja nad životinjama postali su javno poznati. Pravljenje ovakvih okrutnih snimaka je kažnjivo – naveo je zakonodavac u saopštenju, prenosi Objektiv.

On je dodao da će biti pokrenuta istraga i da je potrebno da oni koji su ulovili i usmrtili ajkulu završe na sudu kako bi se otkrili motivi njihovog postupka i zašto su morali da ubiju ribu.

Prema ruskom zakonu, za postavljanje materijala koji sadrže okrutnost prema životinjama, preti kazna do 5 godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading